MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

"Μαύρα" σύννεφα στην διεθνή οικονομία - Κίνα και πετρέλαιο "σπρώχνουν" προς παγκόσμια κρίση

Ο "ΜΑΥΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣ" "ΚΛΟΝΙΖΕΙ" ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Συνεχίζεται η παγκόσμια "κατρακύλα" των χρηματιστηριακών αγορών ενισχύοντας την αίσθηση ότι ένα μεγάλο οικονομικό "κραχ" μπορεί να διαλύσει τις οικονομίες του πλανήτη το 2016, καθώς το πετρέλαιο θεωρείται και είναι το "βαρόμετρο" της ανάπτυξης και η Κίνα είναι ο μεγάλος "ασθενής" (τόσο μεγάλος που δεν μπορεί να αγνοηθεί)

Δημήτρης Καζάκης: Δεν είναι μόνο το ασφαλιστικό και το φορολογικό, αλλά ολόκληρο το καθεστώς κατοχής

Το μέσο νοικοκυριό σήμερα στην Ελλάδα με έναν εργαζόμενο έχει ετήσιο εισόδημα λίγο πάνω από τα 20.000 ευρώ, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ. Η ΕΛΣΤΑΤ υπολογίζει το όριο της απόλυτης φτώχειας στα 12.500 ευρώ ετήσια για το μέσο νοικοκυριό.

Δηλαδή με ένα ετήσιο εισόδημα αυτής της τάξης το μέσο νοικοκυριό που αποτελείται από περίπου 2,5 μέλη στην Ελλάδα σήμερα με έναν εργαζόμενο, είναι αδύνατον να επιβιώσει.

Ξεσηκωμός κατά Καμμένου στην Κω! Δεν τον άφησαν να προσγειωθεί με το ελικόπτερο!

Και ενώ όλοι περίμεναν τον Υπουργό να μεταβεί στο χώρο πίσω από τα lidl (ακόμα και ο Βουλευτής κ. Καματερός ήταν εκεί) με έκπληξη είδαμε το ελικόπτερο του κ. Καμμένου να κάνει 3 στροφές πάνω από τον χώρο και να πηγαίνει τελικά στον Ιππικό Όμιλο, όμως ούτε εκεί δεν προσγειώθηκε και τελικά κατευθύνθηκε προς την Λέρο. 

Πειθαρχικός έλεγχος για τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου – Ανανέωνε μονομερώς και παράνομα τη σύμβασή του με την ΕΠΟ

Πειθαρχικός έλεγχος διατάχθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, κατά του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Νίκου Λεοντή, καθώς κατηγορείται ότι παρανόμως και δίχως να είναι ενήμερος ο Άρειος Πάγος προήδρευε για 9 χρόνια του δευτεροβάθμιου αθλητικού δικαστηρίου. Ο κανονισμός προβλέπει ότι η θητεία του δικαστή της ελληνικής ομοσπονδίας διαρκεί δύο έτη και μόνο σε έκτακτες... περιπτώσεις και εν γνώσει του Αρείου Πάγου μπορεί να ανανεωθεί.

Όλοι αθώοι για το «παραδικαστικό κύκλωμα Νο2» - Υπάρχει Εισαγγελέας στον Άρειο Πάγο;

Δεν πρόκειται για μπλάκ χιούμορ, ούτε σήμερα είναι Πρωταπριλιά. Είναι είδηση και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Το Γ΄ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων (πρόεδρος Αθανάσιος Δαββέτας, μέλη Μαρία Παπαδημητρίου και Παγώνα Παναγιώτου), έκρινε ομόφωνα αθώους 22 κατηγορούμενους για εμπλοκή στο λεγόμενο «παραδικαστικό κύκλωμα Νο2»! Ά, για να μην το ξεχάσουμε...
απαλλακτική ήταν και η πρόταση της εισαγγελέως της Έδρας, Βασιλικής Κρίνα.

Διατλαντικές κοινοπραξίες

Η Δύση γίνεται βορά μίας αχόρταγης, αδίστακτης πολιτικής και οικονομικής ελίτ – όπως φαίνεται από την ιδιωτικοποίηση των αμερικανικών φυλακών, με αποτέλεσμα να εγκλείονται αθώοι, εργαζόμενοι υποχρεωτικά για 0,79 Σεντ την ώρα

«Πρέπει να έχει συμβεί κάτι τρομακτικό, όσον αφορά την ευφυΐα, τη διαίσθηση και τη συνείδηση των δυτικών πληθυσμών, αφού έχουν χάσει πλέον την ικανότητα να αντιλαμβάνονται τις μηχανορραφίες των κυβερνήσεων «τους».
Από την άλλη πλευρά, οι κυβερνήσεις που ενεργούν με υπευθυνότητα, καθώς επίσης με επίγνωση των ευθυνών τους, ανήκουν πλέον στο παρελθόν, όσον αφορά τη Δύση. Ως εκ τούτου, οι αποτυχίες και οι καταρρεύσεις θα είναι αναμφίβολα η μοίρα του δυτικού πολιτισμού, έως ότου χαθεί εντελώς από το πρόσωπο της γης» (P.C. Roberts).

Οι Βρυξέλλες «μαγείρεψαν» στοιχεία για το προσφυγικό για να στριμώξουν την Ελλάδα -Εκβιασμός

Το προσχέδιο της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις ελλείψεις στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων επικύρωσε η Επιτροπή Αξιολόγησης Σένγκεν και σήμερα αναμένονται οι πρώτες συστάσεις προς την Ελλάδα. 

Στη σκιά των νέων πιέσεων που ασκούνται για το προσφυγικό, η σημερινή Εφημερίδα των Συντακτών υποστηρίζει ότι οι Βρυξέλλες μαγείρεψαν τις εκθέσεις των ειδικών για τις ροές προσφύγων, προκειμένου να στηθεί ένας νέος εκβιασμός σε βάρος της Ελλάδας.

Ο παγκόσμιος δείκτης της οικονομικής ελευθερίας δείχνει πως η ΕΕ πρέπει να διαλυθεί

Η Βρετανία έχει ξεπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες στον παγκόσμιο δείκτη της οικονομικής ελευθερίας, κερδίζοντας τρεις πόντους και ανεβαίνοντας στη 10η θέση. 

Αυτό που προκαλεί έκπληξη από τον δείκτη του 2016 που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα από το HeritageFoundation είναι η αναπάντεχα «ανελεύθερη» κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Αυτό που παρατηρούμε είναι πως υπάρχει μια βόρεια, ελεύθερη ζώνη που περιστοιχίζεται από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία (7), την Ολλανδία (16), τη σκανδιναβοβαλτική περιοχή της παλαιάς Χανσεατικής Ένωσης, με την Ελβετία (4) να παραμένει όπως πάντα κοντά στην κορυφή, και μακριά από τη λαβή των Βρυξελλών και τη ρυθμιστική ασφυξία.