MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Οι περιπέτειες της Πορτογαλίας

O τρόπος, με τον οποίο εκβιάζονται τα κράτη από τα κερδοσκοπικά κεφάλαια, ένας από τους πολλούς υπηρέτες των οποίων είναι η ΕΚΤ, ενώ ένας άλλος οι εταιρείες αξιολόγησης, είναι φανερός στην περίπτωση της δύστυχης χώρας

«Ο νέος συντηρητικός πρόεδρος της Πορτογαλίας θα πρέπει να συνεργαστεί με μία σοσιαλιστική, αριστερή κυβέρνηση μειοψηφίας – η οποία στηρίζεται από μία συμμαχία κομμουνιστών και οικολόγων.  

Στην πρώτη επίσημη ομιλία του πάντως δήλωσε το αυτονόητο: το ότι μόνο μέσω της οικονομικής ανάπτυξης θα μπορέσει να καταπολεμηθεί η φτώχεια, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι κοινωνικές εντάσεις και ο ριζοσπαστισμός».

O χάρτης της ανεργίας στην Ευρώπη: Ο Νότος διαλύεται - H Γερμανία σαρώνει!

Η ανεργία χωρίζει στα δύο την Ευρώπη. Η Ελλάδα βρίσκεται στη χειρότερη θέση. Οι νέοι Ελληνες και Πορτογάλλοι θεωρούνται «χαμένη γενιά». Η Φινλανδία είναι ο «νέος ασθενής».

Η Ευρώπη είναι κολλημένη στην κρίση εργασίας. Οχτώ χρόνια μετά την οικονομική ύφεση του 2008 η ανεργία αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή στον κοινωνικό ιστό των οικονομιών που ανήκουν στη Νομισματική Ενωση.

Οι τελευταίες μετρήσεις για την απασχόληση, δείχνουν ότι κατά μέσο όρο η ανεργία στις 19 χώρες του Ευρώ υποχώρησε στο 10,4% από τον Σεπτέμβριο του 2011.