MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία

Θεωρείται ορθολογικότερη η διάλυση της Ευρωζώνης, με την από κοινού επιστροφή στο ECU – κάτι που όμως δεν θα έλυνε το θέμα του υπερδανεισμού πολλών χωρών, όπου είναι απαραίτητη η συναινετική διαγραφή μέρους των χρεών τους

«Με εξαίρεση τις Η.Π.Α., οι οποίες έχουν άλλα σχέδια (οικονομικό ΝΑΤΟ), καθώς επίσης το προτεκτοράτο τους, τη Γερμανία, η οποία τρέφεται από το ευρώ, από την κρίση χρέους και από τα μνημόνια, καμία άλλη χώρα δεν τάσσεται υπέρ της συγκεκριμένης τριπλής παγίδας – ενώ όλες θέλουν να αποβάλουν το ζουρλομανδύα του ευρώ. 

Κι αν ο Πούτιν θέλει πολύ να "υποστεί" τις συνέπειες κ. Ερντογάν; Μία τουρκική "ματιά"…

Του Burak Bekdil

Το Su-24 είναι ένα αεροσκάφος κρούσης της σοβιετικής εποχής. Το Su-34, το αεροσκάφος διάδοχός του, είναι υπερσύγχρονο με ικανότητα αεροπορικής μάχης. Την 29η Ιανουαρίου υπήρξε μια σοβαρή διαφοροποίηση. Η Τουρκία μπορούσε να καταρρίψει ένα Su-24, όπως έπραξε τον περασμένο Νοέμβριο. Δεν μπορεί όμως να καταρρίψει ένα Su-34, (γράφει ο αρθρογράφος στην εφημερίδα Χουριέτ). Και υπογραμμίζει:

Όταν το καταρρίφθηκε το ρωσικό Su-24 ο Τούρκος πρωθυπουργός Νταβούτογλου είχε δηλώσει ότι κατερρίφθη διότι παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Το παγκόσμιο χρέος είναι 57 τρισεκατομμύρια, δηλαδή 57.000 δισεκατομμύρια

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Το πραγματικό οικονομικό πρόβλημα και οι ρίζες του

Το παγκόσμιο χρέος είναι 57 τρισεκατομμύρια, δηλαδή 57.000 δισεκατομμύρια!

Κατ’ άλλους το χρέος είναι πολύ μεγαλύτερο.

Αυτά τα χρήματα «κάποιοι άγνωστοι κύριοι μιας ελίτ» τα έχουν δανείσει σε 130 περίπου χώρες με ένα εντελώς τοκογλυφικό επιτόκιο.

Γ.Βαρουφάκης: «Οι πολιτικοί σήμερα δεν είναι πολιτικοί γιατί την εξουσία την ασκούν τα οικονομικά συμφέροντα»

Στα μέσα Δεκεμβρίου, ο Γιάνης Βαρουφάκης έδωσε ομιλία στο TEDGlobal της Γενεύης σχετικά με το μέλλον της δημοκρατίας και του καπιταλισμού. 

Με αφορμή τη δημιουργία του νέου ευρωπαϊκού του κόμματος, του DiEM25, την επανέφερε μέσω του ιστολόγιου του μιας και τώρα κυκλοφόρησε ολόκληρη και υποτιτλισμένη στο διαδίκτυο.

Πούτιν προς Γερμανούς: «Δεν είμαι φίλος, είμαι ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ»

Χωρίς περαιτέρω σχόλια…

(Video)




Ξεσηκωμός...

Η πραγματικότητα εκδικείται. Επτά μόνο μήνες μετά την ταπεινωτική συνθηκολόγηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Αν.Ελλ. απέναντι στον “φασισμό” της εποχής μας, εκπροσωπούμενο στην Ευρώπη από το Κουαρτέτο των Δανειστών (1), η ελληνική κοινωνία υποχρεώνεται να ξαναμπεί στον δρόμο της εξέγερσης, που εγκατέλειψε το 2012, για να ακολουθήσει τον ψεύτικο, όπως αποδείχθηκε, ήλιο του ΣΥΡΙΖΑ. Το κάνει γιατί νοιώθει, βαθιά μέσα της, ότι είναι μόνο έτσι που μπορεί να επιβιώσει.

Η ΛΑΙΚΗ ΟΡΓΗ Ο ΒΛΑΔΗΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ !!!

Βάζουν φόρο 120 ευρώ σε άστεγους που κοιμούνται στα παγκάκια !!! 

Φέρουν εκατομμύρια λαθρομεταναστών για τους οποίους σχεδιάζουν να ικανοποιήσουν δικαιώματα στέγασης, σίτισης και εργασίας με προγράμματα που θα χρηματοδοτήσει η Ε.Ε !!! 

Θέλουν να εκτονώσουν τη λαϊκή οργή πάλι με εκλογές και αντικατάσταση του Τσίπρα από άλλους μνημονιακούς εκπροσώπους της Ελληνικής βουλής !!! 

Ετοιμάζουν κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών στο Σχιστό Κορυδαλλού, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου εκπαίδευσης ναυτών (Παλάσκα), πολύ κοντά στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας …