MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Στην Δύση Απόμεινε να Λεηλατεί τον Εαυτό της

Του Δρα Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς 

Ιδιαίτερου ελληνικού ενδιαφέροντος και διδακτικής αξίας είναι το κατωτέρω απλό, ευανάγνωστο και παραστατικό άρθρο του δρα Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς, που αναλύει την μέθοδο λειτουργίας του ΔΝΤ, ως «μηχανής» καταλήστευσης του εθνικού πλούτου χωρών με εύπιστους ή εξαγοράσιμους ηγέτες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον του προσδίδουν οι ειδικές αναφορές του στην Ελλάδα, που καθιστούν το άρθρο χρήσιμο ίσως στοιχείο ενδεχόμενης μελλοντικής δικαστικής έρευνας του φακέλου ορισμένων πολιτικών προσώπων, στον καταλογισμό ευθυνών για την θανάσιμη υπερχρέωση της χώρας. Πολύτιμη είναι και η εισφορά του στην ενημέρωση για την συνωμοτική συμφωνία ΗΠΑ-Ε.Ε. (Διατλαντικής Συνεργασίας). 

Δημήτρης Καζάκης: Η κυβέρνηση έχει διακοσμητικό ρόλο...

Όλο και περισσότεροι κλάδοι και επαγγέλματα παίρνουν τον δρόμο της παλλαϊκής κινητοποίησης. Τα κοράκια του καθεστώτος καλούν τον οργισμένο λαό σε πολιτικό διάλογο με την κυβέρνηση. Σε ποιόν πολιτικό διάλογο; Με ποιόν; Τι εξουσία κατέχει η κυβέρνηση; Ουδεμία!

Δεν αποφασίζει αυτή, αλλά οι δανειστές και οι θεσμοί τους. Να τι ψήφισαν τον περασμένο Αύγουστο οι 223 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι: "Η κυβέρνηση δεσμεύεται να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για όλες τις ενέργειες που αφορούν την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου Συνεννόησης, πριν από την οριστικοποίηση και τη νομική έγκρισή τους." ΝOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4336 (ΦΕΚ Α' 94/14-08-2015) ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Γ σελ.1014

«Μένουμε Ευρώπη». Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας φέρνουν στρατεύματα στα Σκόπια («Μακεδονία» τα ονομάζουν οι εταίροι μας), στα σύνορα με την Ελλάδα, ώστε να αποκρούσουν τους μετανάστες που θα θελήσουν να περάσουν τα σύνορα. 

Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θεωρούν ως σύνορα της Ευρώπης τα ελληνοσκοπιανά σύνορα και όχι τα σύνορα της Ελλάδας στο Αιγαίο. Εκεί βάζουν ουσιαστικά τους Τούρκους να περιπολούν και υποχρεώνουν κι εμάς να τους πληρώνουμε κι από πάνω.

DeutscheBank: Το γερμανικό κτήνος ετοιμάζεται να καταρρεύσει και να σπείρει τον όλεθρο…

Tην ίδια στιγμή που κούναγαν το δάχτυλο στην Ελλάδα για 80 δις, το γερμανικό τέρας έφτιαχνε την φούσκα της χιλιετίας, ύψους 73 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε παράγωγα! Aποσύρουν τα λεφτά τους μεγαλοκαταθετες και επενδυτές σε χρηματοπιστωτικά προϊόντα της τράπεζας

Έκρυβαν το πρόβλημα κάτω από το χαλί αλλά τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα CDS δείχνουν καταρρευση και ο Σόιμπλε ψελλίζει ακόμα για Grexit…

Σε πλήρες αδιέξοδο το κατοχικό καθεστώς

Η λαϊκή ΟΡΓΗ έχει πάρει πλέον την καταιγιστική διάσταση του παλλαϊκού ξεσηκωμού, τη μορφή της καθολικής ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ.

Η χθεσινή Γενική Απεργία και ο καθολικός τυφώνας των κινητοποιήσεων δεν έχει ιστορικό προηγούμενο.

Το καταλυτικό ιστορικό στοιχείο αυτής της σαρωτικής λαϊκής παλίρροιας δεν είναι, τόσο, ο γιγάντιος όγκος και η μαζικότητα των κινητοποιήσεων, όσο ο καθολικός χαρακτήρας του λαϊκού ξεσηκωμού:

Όλα τα κοινωνικά στρώματα (και όχι μόνο οι «συνήθεις ύποπτοι») είχαν κατεβεί στο δρόμο. Κοινωνικά στρώματα, μάλιστα, που στο παρελθόν ο δρόμος (η κάθοδος στο δρόμο) τους προκαλούσε αλλεργία…

Δημήτρης Καζάκης: Ποτάμι φουσκωμένο η οργή του λαού...

Ασυνήθιστος παλμός χθες στις συγκεντρώσεις. Δεν ήταν μόνο οι μαζικές κινητοποιήσεις σ' όλη την Ελλάδα, αλλά και τα κλειστά καταστήματα. Ακόμη και οι καφετέριες στις περισσότερες περιπτώσεις δεν άνοιξαν. "Δεν πάει άλλο μ' αυτή την κατάσταση, θέλουν να μας εξοντώσουν...," μου είπε με οργή ένας από τους πολλούς που για πρώτη φορά αποφάσισαν να κατέβουν σε μαζική κινητοποίηση. 

Το ίδιο άκουγες από παντού. Δεν έχει σημασία αν ήταν εργάτης, ή αγρότης. Αν ήταν επαγγελματίας, έμπορος, ή μαγαζάτορας. Η οργή παντού η ίδια. Το σύνθημα "πουλήσατε νησιά, πουλήσατε λιμάνια, πουλήστε και τη μάνα σας και φύγετε τσογλάνια..." ξεσήκωνε χειροκροτήματα και επευφημίες όπου ακουγόταν.