MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Mήπως η ιστορία επαναλαμβάνεται και σήμερα;

Του Son Ofeon 

Μετάφραση στα Ελληνικά από το λήμμα Creditanstalt της Βικιπαίδεια: 

“ Το 1820, ο Salomon Μayer von Rothschild ίδρυσε την πρώτη τράπεζα στη Βιέννη, που έγινε στη συνέχεια πρωτεύουσα της Aυστριακής Αυτοκρατορίας .

Κατά τη διάρκεια της πρώιμης βιομηχανικής εποχής, η τράπεζα Rothschild χρηματοδότησε μεγάλα αναπτυξιακά έργα, όπως το κτίριο του Bόρειου σιδηροδρομικού σταθμού του αυτοκράτορα Φερδινάνδου προς τις περιοχές εξόρυξης της Μοραβίας. 

Η τράπεζα Rothschild ενήργησε επίσης ως γενναιόδωρη δανειστής του (γνωστού εχθρού της Ελλάδας) αυστριακού καγκελάριου πρίγκιπα Κλέμενς φον Μέττερνιχ και χορήγησε άφθονες πιστώσεις στην Βοημική και ουγγρική αριστοκρατία. 

Σήμερα παρουσιάζει επίσημα ο Βαρουφάκης το κόμμα του...

Με μια ημερίδα στο ιστορικό θέατρο Volksbühne, στην πλατεία...

Ρόζας Λούξεμπουργκ του ανατολικού τμήματος του Βερολίνου, ξεκινά την πορεία του σήμερα 9 Φεβρουαρίου το διεθνές Κίνημα για τον Εκδημοκρατισμό της Ευρώπης «DiEM 2025» του Γιάνη Βαρουφάκη. Απευθείας από την καρδιά του «εχθρού» του, δηλαδή της Γερμανίας της Άνγκελα Μέρκελ, του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και της πολιτικής της λιτότητας που, όπως επαναλαμβάνει ο Έλληνας πρώην ΥΠΟΙΚ, στραγγαλίζουν την Ευρώπη, ο Γιάνης Βαρουφάκης παρουσιάζει στον κόσμο το κίνημά του.

Μετά απο 6 χρόνια ξύπνησε η ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων...

6 χρόνια χρειάστηκαν για να αντιληφθεί η ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος την εξαθλίωση του Ελληνικού λαού...

Αθήνα, 8-2-2016
Αρ. Πρωτ.:43 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ 

To Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, κατά τη συνεδρίασή του στην πόλη της Θεσσαλονίκης, την 6-2-2016, μετά από ομόφωνη απόφαση, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

Μαντέψτε ποιός κατέχει την πατέντα για τον ιό Ζίκα - Το ίδρυμα Ροκφέλερ!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε τον ιό Ζίκα μια παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία τη Δευτέρα (1 Φεβρουαρίου), χωρίς να παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη νόσο. Έτσι εδώ είναι μερικά γεγονότα μέχρι να λάβουμε περισσότερες πληροφορίες:

Αυτός ο σεξουαλικά μεταδιδόμενος ιός εδώ και 69 χρόνια διατίθεται στο εμπόριο από δύο εταιρείες: την LGC Standards (με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο) και την ATCC (με έδρα στις ΗΠΑ).

Νταβατζοκάναλα έκρυψαν είδηση του ΔΝΤ που δεν βόλευε!

Γράφει ο Θάνος Δημάδης

Οι Έλληνες ανταποκριτές στο ΔΝΤ απειλούμαστε με... αποκλεισμό από τις ενημερώσεις και τις άτυπες πηγές ροής πληροφοριών μας. Όχι αναίτια. Η φωτιά στην έδρα του Ταμείου άναψε προχθές μετά και την ωμή παραποίηση των πρόσφατων δηλώσεων της Κριστίν Λαγκάρντ για την Ελλάδα, τις οποίες κάποιοι Έλληνες συνάδελφοι σε Ουάσινγκτον και Αθήνα τις έκοψαν και τις έραψαν στα μέτρα εγχώριων σκοπιμοτήτων και τις παραποίησαν κατά το δοκούν διαδίδοντας ψευδώς ότι δήθεν η Λαγκάρντ είπε ότι «αν δεν γίνουν βαθιές περικοπές στο ασφαλιστικό, ξεχάστε την ελάφρυνση χρέους».