MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Αλλάζοντας το πλαίσιο του προβλήματος....

- By John.k

Τόσα χρόνια έχουν υποχρεώσει, με φασιστικές μεθόδους , με την προπαγάνδα , με την μέθοδο του σοκ, βάζοντας την μία κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη , με την μέθοδο "διαίρει και βασίλευε" και σπέρνοντας τον φόβο και τον τρόμο, ότι θα πετάξουν την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν δεν εφαρμόσει όλα όσα θέτουν σαν προαπαιτούμενα οι ξένοι "δανειστές" , εταίροι και "σύμμαχοι" μας.

Οι Έλληνες προσπαθώντας να κρατήσουν γενικά χαμηλούς τόνους, εφάρμοσαν αυτά τα σκληρά και απάνθρωπα προγράμματα, βλέποντας συνανθρώπους τους να καταστρέφονται , να αυτοκτονούν , βλέποντας την ανεργία να κορυφώνεται, τα παιδιά να πεινάνε και να λιποθυμάνε στα σχολεία, βλέποντας το κράτος τους να αποσυντίθεται.

Η ελίτ ετοιμάζεται για πόλεμο

Ο τετραπλασιασμός των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα ρωσικά σύνορα, τεκμηριώνει πως οι Η.Π.Α. κλιμακώνουν την αντιπαράθεση τους με τον V. Putin, ενώ προετοιμάζουν την εισβολή στη Συρία, από δύο πλευρές – η σύσκεψη του Μονάχου

«Εάν στη δεύτερη εποχή της παγκοσμιοποίησης, η οποία πλήττεται επί πλέον από την κρίση υπερχρέωσης της Δύσης, προστεθεί μία δεύτερη πετρελαϊκή κρίση, ενδεχομένως από το σχεδιαζόμενο πόλεμο στη Συρία, έχουμε την άποψη ότι θα τελειώσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως η πρώτη – απότομα, ξαφνικά, απρόβλεπτα, με έναν 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο» (πηγή).

ΑΡΘΡΟ – ΒΟΜΒΑ Ο υπόνομος του ΔΝΤ: Απατεώνες, βιαστές και αγύρτες!

ΑΡΘΡΟ – ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ ΑΝΑΛΥΤΗ JAMES PETRAS ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΤΟΥ

Το πρόσφατο άρθρο του Πολ Τόμσεν για νέα μέτρα που απαιτούνται να ληφθούν στην Ελλάδα, αλλά και η γενικότερη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Κριστίν Λαγκάρντ δεν είναι θέμα ατυχών συγκυριών. Το ΔΝΤ είναι μια καλολαδωμένη μηχανή κέρδους. 

Ο James Petras, ένας παγκοσμίου φήμης αναλυτής και επιστήμονας, επίτιμος καθηγητής κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο Binghamton της Νέας Υόρκης, και πρώην σύμβουλος του Σάλβαντορ Αλιέντε στη Χιλή, του Ούγκο Τσάβες στη Βενεζουέλα, και του Ανδρέα Παπανδρέου στις αρχές της δεκαετίας του 1980, με άρθρο του περιγράφει πλήρως τη δομή του ΔΝΤ

Διαβάστε το άρθρο του και βγάλτε τα συμπεράσματά σας: