MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Η κυβέρνηση παραπαίει.

Του Γιώργου Δελαστίκ

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αγροτική συγκέντρωση της Παρασκευής ήταν η μεγαλύτερη αγροτική συγκέντρωση που έχει γίνει ποτέ στην Αθήνα. Πάνω από δεκαπέντε χιλιάδες αγρότες που έφτασαν με πούλμαν στην πρωτεύουσα έλαβαν μέρος στη συγκέντρωση αυτή. 

Όσοι συμμετείχαν στη διαδήλωση της Πλατείας Συντάγματος από τον αγροτικό κόσμο, σίγουρα αισθάνθηκαν ότι είναι η μεγαλύτερη διαδήλωση που συμμετείχαν ποτέ. Η ζημιά που υπέστη η κυβέρνηση δεν συνίσταται κυρίως στην απώλεια ψηφοφόρων. Ελάχιστοι από τους αγρότες αυτούς είχαν ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ραδιόφωνο: Μια εφεύρεση που δικαιωματικά ανήκει στον Τέσλα

Στις 13 Φεβρουαρίου του 2014 γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου, ενός μέσου μαζικής επικοινωνίας που εδώ κι ένα σχεδόν αιώνα έχει διαμορφώσει καθοριστικά την κοινωνία, την οικονομία και τον ανθρώπινο πολιτισμό. 

Το ραδιόφωνο έκανε, κατά κοινή ομολογία, τον πλανήτη μας «μικρότερο», φέρνοντας τους ανθρώπους πιο κοντά, ενώ ταυτόχρονα διεύρυνε τους ορίζοντες τους, μεταδίδοντας πληροφορίες και ιδέες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, πολύ πριν από την τηλεόραση και το διαδίκτυο. 

Ο ξεδιάντροπος κ. Στουρνάρας…

«Η Ελλάδα πληρώνει υψηλές συντάξεις», είπε προχθές ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή!

του Δάνη Παπαβασιλείου

Η πρόκληση είναι μεγάλη, αλλά γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, αφού ο κ. Στουρνάρας συνέχισε: «Στην Ελλάδα υπερπροστατεύουμε την τρίτη ηλικία σε βάρος των νέων γενεών»…

Με άλλα λόγια, ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της χώρας, πιστεύει ότι το ποσό των 360 ευρώ, που είναι η βασική σύνταξη, είναι δυσανάλογα μεγάλο για τον συνταξιούχο. Είναι μάλιστα κατά τον ίδιο η κύρια αιτία για τα δεινά της νεολαίας, στις τάξεις της οποίας η ανεργία ξεπερνά το 50%.