MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ

Η Δικαιοσύνη πρέπει να αποτελεί την ανώτατη εγγύηση μέσα σε μια κοινωνία, ότι όλοι οι πολίτες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις και ότι οι όποιες οικονομικές ανισότητες, η πολιτική θέση και η προβολή από τα ΜΜΕ, δεν οδηγούν σε διακρίσεις μεταξύ των πολιτών, σε ότι αφορά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. 

Δυστυχώς, στα μάτια των πολιτών η ελληνική Δικαιοσύνη έχει καταρρεύσει και δεν θεωρείται ότι αποτελεί εγγύηση των ανωτέρω. Η μη ανεξαρτησία της από την κυβέρνηση, κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα στην Κοινή Γνώμη. 

Η ανάγκη της σωστής ενημέρωσης

Φυσικά δεν θεωρεί κανείς την κυβέρνηση υπεύθυνη για τα προβλήματα που είχαν συσσωρευτεί στην Ελλάδα έως το 2015 – ασφαλώς όμως για το ότι παραπλάνησε τους εκλογείς της, ισχυριζόμενη πως είναι σε θέση να τα λύσει

«Η δημοσιογραφία είναι μία κόλαση – μία άβυσσος της αδικίας, των ψεμάτων και της προδοσίας. Το να ζητάς λοιπόν από έναν λαό να ψηφίζει ή να κρίνει σωστά, όταν είναι αντιμέτωπος με τέτοια ενημέρωση, είναι μάλλον υπερβολικό. Δυστυχώς, το μόνο που βοηθάει σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η προσεκτική επιλογή των ΜΜΕ, με τα οποία ενημερώνεται κανείς – κάτι που όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο στην εφαρμογή του» (πηγή).

Η αποκαθήλωση της Deutsche Bank

Η τράπεζα αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου, αφού γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, βρετανικά και ελβετικά ιδρύματα αντιστοίχου μεγέθους, αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα επιβίωσης – εντός ενός εκρηκτικού περιβάλλοντος

«Η ανακοίνωση της Ευρώπης, σύμφωνα με την οποία δεν θα διενεργηθεί τεστ αντοχής στις ελληνικές τράπεζες το Φθινόπωρο, δεν είναι καθόλου καθησυχαστική – ειδικά επειδή οι νέες κεφαλαιοποιήσεις δεν θα γίνονται με το συνήθη τρόπο, αλλά με τη βοήθεια των ομολογιούχων, των μετόχων και των καταθετών τους, πριν απαιτηθεί τυχόν διάσωση τους από τα κράτη, με τα χρήματα των φορολογουμένων τους.