MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Η συνομωσία των τοκογλύφων

Η παγκόσμια ελίτ έχει τοποθετήσει στο στόχαστρο της τις καταθέσεις της μεσαίας τάξης – μέσω της διαρκούς συρρίκνωσης των μετρητών, αφού προηγηθεί η κατάργηση του χαρτονομίσματος των 500 € (Bin Laden) και του 100δόλαρου

«Ως συνομωσία θεωρείται μία μυστική συμμαχία πολλών ατόμων, με στόχο την εφαρμογή ενός υποχθόνιου σχεδίου – το οποίο μπορεί να έχει έναν εξτρεμιστικά εγωιστικό, επιλήψιμο, καταδικαστέο και κατακριτέο σκοπό, συμπεριλαμβάνοντας την πρόκληση ζημιών σε άλλους. Είναι όμως επίσης δυνατόν να εμπεριέχει την εξάλειψη πραγματικών ή υποτιθέμενων σφαλμάτων κακής διαχείρισης και διοίκησης – οπότε η συνομωσία δεν στηρίζεται απαραίτητα σε ηθικά κατώτερα, κακόβουλα κίνητρα».

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΛΙΤ.

Υπάρχει πρόβλημα κοινωνικής ηγεσίας στη χώρα μας. Όλα τα δεινά που έχουν κατά καιρούς κτυπήσει το ελληνικό έθνος, οφείλονται κυρίως στην εσωτερική ελίτ (οικονομική, πολιτική, πνευματική). 

Έχουμε έναν υπέροχο λαό που όμως τον έχει καταστρέψει ηθικά και υλικά η άρχουσα παρασιτική κρατικοδίαιτη ελίτ, με τη συμπεριφορά της και τις ενέργειές της, Η οποία ελίτ, ως μόνο στόχο έχει την εκμετάλλευση του λαού και την εξαγωγή του πλούτου στο εξωτερικό, αδιαφορώντας για την επανεπένδυσή του και την ανάπτυξη της χώρας. 

Μητροπολίτης Κώου-Νισύρου: Πληρώνουν πρόσφυγες για να πέφτουν στη θάλασσα

Ξένα κανάλια πληρώνουν τους πρόσφυγες για να πέφτουν στη θάλασσα και να κάνουν ότι σώζονται, προκειμένου να έχουν ρεπορτάζ, καταγγέλλει ο Μητροπολίτης Κώου – Νισύρου Ναθαναήλ. 

Προσπαθούν να δώσουν ένα μήνυμα ότι ο κόσμος είναι κακός και δεν βοηθά, ότι αδιαφορούμε, είπε ο Μητροπολίτης στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA. Σκηνοθετούν σε αβαθή νερά ανθρώπους να πνίγονται, δίνουν χρήματα σε πρόσφυγες και οδηγίες για το τι να κάνουν, να πίνουν νερό, να γυρίσουν ανάσκελα, ανέφερε. 

Έκθεση κόλαφος για τα έργα και τις ημέρες της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα (TASK FORCE)

Σε μία έκθεση 64 σελίδων το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, με πολύ κόπο και προσπάθεια, καταφέρνει να μην φωνάξει προς την Task Force: «αποτύχατε, ξοδέψατε χρήματα χωρίς έλεγχο σκοπιμότητας και αποτελεσμάτων, δεν προσφέρατε λύσεις τουναντίον προσθέσατε προβλήματα».

Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος με τον οποίο διατυπώνονται οι συστάσεις του Συνεδρίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ένας προσεκτικός αναγνώστης μπορεί ίσως να διακρίνει και υπόνοιες κατασπατάλησης προϋπολογισμού που εγείρουν σοβαρά ερωτήματα. Τόσο για την επιλογή προσώπων και παρόχων υπηρεσιών, όσο και για την επιστημονική και τεχνοκρατική επάρκεια των εμπειρογνωμόνων της Ομάδας Δράσης.

Astroturf: Δημοσιογράφος αποκαλύπτει τις νέες τεχνικές χειραγώγησης της κοινής γνώμης

H πραγματικότητά μας κατασκευάζεται προσεκτικά από ισχυρές πηγές εταιρικού, πολιτικού και ειδικού ενδιαφέροντος, ώστε να επηρεάσει κρυφά την κοινή γνώμη. 

Κραυγαλέα ψέματα συχνά βγαίνουν τηλεοπτικά σχετικά με την τρομοκρατία, τα τρόφιμα, τον πόλεμο, την υγεία, κλπ. Διαμορφώνονται να επηρεάσουν την κοινή γνώμη και να προγραμματίσουν τους θεατές να αποδεχθούν αυτό που έχει γίνει καταστροφικές κοινωνικές νόρμες.