MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Eκρηκτικό «κοκτέιλ» απειλεί την Ελλάδα: 200.000 εταιρείες έβαλαν «λουκέτο» ή έφυγαν από την χώρα – Αβάσταχτη η φορολογία

«ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ 

Ο συνδυασμός της ύφεσης και της αύξησης της φορολογίας υπολογίζεται ότι έχει κοστίσει σε «λουκέτα» ή αποχωρήσεις από την Ελλάδα περίπου 200.000 εταιρείες ενώ περίπου 10.000 ελληνικές εταιρείς μετακόμισαν στο εξωτερικό. Μεταξύ 2009 και 2014 τα φορολογητέα κέρδη που έχουν δηλωθεί από τα νομικά πρόσωπα έπεσαν πάνω από πέντε δισ. ευρώ. 

Η ευρωπαϊκή βιομηχανία του ξεπουλήματος

To διεθνές κέντρο ερευνών Transnational Institute δημοσίευσε στις 17 Φεβρουαρίου μία σημαντική έρευνα για τη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων σε όλη την Ευρώπη. Τα ευρήματα αποκαλύπτουν πώς έχει στηθεί μια ευρωπαϊκή βιομηχανία με μεγάλους παίχτες (Lazard, Deutche Bank), κρούσματα διαφθοράς (ΤΑΙΠΕΔ) και πλήγματα στο δημόσιο συμφέρον πολλών χώρων 

Η αδιαφορία των υπερεθνικών θεσμών (ΕΚΤ. ΔΝΤ, ΟΑΣΑ κ.α.) που πιέζουν συνεχώς για ιδιωτικοποιήσεις παρά τα καταστροφικά αποτελέσματα δεν είναι μόνο ιδεολογική, όπως υπογραμμίζει το TNI, αλλά οφείλεται σε μια μεγάλη βιομηχανία που έχει στηθεί στην Ευρώπη και αποκομίζει τεράστια κέρδη από αυτές τις διαδικασίες. Τα lobbies των εταιρειών που συμμετέχουν σε αυτήν τη βιομηχανία πιέζουν για ακόμα περισσότερες εκποιήσεις δημόσιας περιουσίας, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει μικρότερα κρατικά ΑΕΠ, λιγότερα έσοδα, περισσότερη διαφθορά και χειρότερες συνθήκες εργασίας.

Βόμβα ΣτΕ: Άκυρες οι μνημονιακές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις

Μπροστά σε ένα δημοσιονομικό «σοκ» κινδυνεύει να βρεθεί η κυβέρνηση, καθώς συνεχίζονται οι δικαστικές αποφάσεις που κρίνουν αντισυνταγματικές και ανίσχυρες τις περικοπές μισθών και συντάξεων που επέβαλε το μνημόνιο, όπως συμβαίνει τώρα με τους ιατρούς. 

Παράλληλα εκκρεμεί και «τσουνάμι» αγωγών - προσφυγών για αναδρομικά που αφορούν κάθε είδους αποδοχές, φόρους, αλλά και την εισφορά αλληλεγγύης, η οποία επίσης κρίνεται αντισυνταγματική για πολλούς συνταξιούχους. 

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ!

ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ! 

Ερντογάν: Όταν λέμε Θράκη εννοούμε τη Θεσσαλονίκη και τα Σκόπια

Ο Ερντογάν απειλεί ευθέως την Ελλάδα με πόλεμο και κατάκτηση της Θεσσαλονίκης και της Θράκης.

Με τις δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν σε… ομιλία του στην Κεσάνη, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, εμφανίστηκε προκλητικός όσο ποτέ, τονίζοντας ότι η Θράκη έχει ξεχωριστή σημασία για την Τουρκία και όταν μιλάει για τη Θράκη εννοεί και την Κομοτηνή, τη Θεσσαλονίκη, το Kircaali και Deliorman της Βουλγαρίας ακόμα και περιοχές έως τα Σκόπια και την Βοσνία. 

Το ΝATO δεν θα προστατεύσει την Τουρκία σε πιθανή πολεμική σύγκρουση με την Ρωσία, ενώ η Ράκκα ήδη περικυκλώθηκε!

Το ΝΑΤΟ δια μέσω πολιτικού από το Λουξεμβούργο ανακοίνωσε ότι η Τουρκία δεν θα πρέπει να υπολογίζει στην ανεπιφύλακτη στήριξη της συμμαχίας σε περίπτωση πολέμου με τη Ρωσία, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν δήλωσε στο περιοδικό : «Το ΝΑΤΟ δεν είναι υποχρεωμένο λόγω των πρόσφατων εντάσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας να συμμετάσχει σε μια κλιμάκωση της σύγκρουσης με τη Ρωσία.