MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Ποινική δίωξη σε Ψυχάρη για ηθική αυτουργία σε απιστία

Ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε απιστία σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε κατά του εκδότη και προέδρου του ΔΣ του ΔΟΛ, Σταύρου Ψυχάρη,μετά από παραγγελία του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, Π. Αθανασίου. 

Διώκονται, επίσης, για απιστία οι υπάλληλοι της τράπεζας Alpha Bank, οι οποίοι χορήγησαν τα προσωπικά του δάνεια, ύψους περίπου 57 εκατ. ευρώ,χωρίς να προκύπτουν επαρκείς εγγυήσεις. 

Η επιτυχία των μνημονίων

Από την οπτική γωνία των ελίτ και της Γερμανίας, από αυτούς δηλαδή που λαμβάνουν τις αποφάσεις και που τις επιβάλλουν, τα αποτελέσματα των μέτρων ήταν εξαιρετικά ικανοποιητικά – οπότε μόνο οι αφελείς και οι ανόητοι αμφιβάλλουν

Ακούγοντας πως η κυβέρνηση θα έφερνε στη Βουλή ένα παράλληλο πρόγραμμα, αφελώς σκεπτόμενοι θεωρήσαμε πως θα είχε σχέση με την υιοθέτηση μέτρων ανάπτυξης, τα οποία έχουν καταργηθεί από τα μνημόνια – αφού διαφορετικά δεν πρόκειται να διενεργηθούν επενδύσεις, οπότε να ξεφύγει η Ελλάδα από την ύφεση, να αυξηθούν υγιώς τα έσοδα του δημοσίου, να καταπολεμηθεί η ανεργία, να τοποθετηθούν οι βάσεις για τη μεσοπρόθεσμη επίλυση του ασφαλιστικού κοκ. 

Έρευνα: Έως 4,5 τρισ. ευρώ θα κόστιζε η κατάρρευση της ζώνης Σένγκεν στην παγκόσμια οικονομία

Έρευνα σχετικά με το κόστος ενδεχόμενης κατάρρευσης της ζώνης Σένγκεν διεξήγαγε το γερμανικό ίδρυμα Bertelsmann. Συμφώνα με την έρευνα, το ενδεχόμενο αυτό θα μπορούσε να κοστίσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση το λιγότερο...

470 δισεκατομμύρια ευρώ και μέχρι και 1,4 τρισεκατομμύριο κατά την επόμενη δεκαετία ενώ αντίστοιχα πολλά δισεκατομμύρια ευρώ στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα. 

Βαρουφάκης: Όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες και το ΔΝΤ ξέρουν ότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο να αποτύχει!

Συνέντευξη στην ισπανική έκδοση της The Huffington Post έδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκη.

Ο κ. Βαρουφάκης επεσήμανε ότι το πρόγραμμα είναι μια προσπάθεια τετραγωνισμού του κύκλου, «απλά δεν βγαίνει», κάτι που κατά τον ίδιο είναι γνωστό σε όλους τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ.

«Ο λόγος που παραιτήθηκα είναι πολύ ξεκάθαρος. Αρνήθηκα να υπογράψω μια συμφωνία που όλοι ήξεραν ότι δεν βγαίνει» λέει χαρακτηριστικά.

ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ ΚΟΛΥΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” 

Πάντοτε τα κανάλια της “ελεύθερης” τηλεόρασης, με τους νταβατζήδες ιδιοκτήτες τους, αναλάμβαναν εργολαβικά την ανασύνταξη του σάπιου πολιτικού κατεστημένου. Βουτηγμένοι σε ένα βούρκο διαπλοκής μαζί με τα πολιτικά πρόσωπα και τα κόμματά τους, προς εξυπηρέτηση από κοινού των συμφερόντων τους. Συμφέροντα άνομα, εις βάρος του ελληνικού δημοσίου, το οποίο επί δεκαετίες κατάκλεβαν αυτοί οι καναλάρχες και οι συμμορίες των πολιτικών που στελέχωναν τις κυβερνήσεις, τους ανέχονταν προκειμένου να καλύπτονται οι βρωμιές, οι παρανομίες και να εισπράττουν τη στήριξή τους όταν χρειάζονταν τη βοήθεια του Συστήματος, προκειμένου να υπάρχουν στο παιχνίδι της Εξουσίας. 

Ποσοστό 10-12% του ΑΕΠ ή 18-20 δις πληρώνουμε ετησίως στους δανειστές

Γράφει ο Θεόδωρος Κατσανέβας

Το κολοσιαία ποσό των 18-20 δις ετησίως, δηλ. το 10-12% του ΑΕΠ καλείται να... καταβάλλει η χώρα μας στους δανειστές-βασανιστές, ως αντίτιμο για την παραμονή μας στον «ευρωπαράδεισο». Αν θέλετε το ευρώ πάση θυσία, τότε πρέπει να δεχτείτε και τους κανόνες της ευρωζώνης που δεν επιδέχονται μονομερή ελάφρυνση του χρέους, μας λέει το Βερολίνο που κρατά την μπαγκέτα του αρχιμουσικού και εμείς χορεύουμε καρσιλαμά όπως θα έλεγε και ο Αλέξης. Συζητήσεις για ελάφρυνση του χρέους θα αρχίσουν μόνο αφού εκπληρωθούν όλες οι δέσμευσης της συμφωνίας του καλοκαιριού. Αυτό σημαίνει μαχαίρι στις συντάξεις, μισθούς,εισοδήματα, ανελέητη φορο-καταιγίδα, ατέλειωτα χαράτσια, εκποιήσεις δανείων μισοτιμής από τους Γύπες των αγορών που υφάρπαξαν τις ελληνικές τράπεζες έναντι πινακίου φακής κλπ.