MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Κρούγκμαν: Η Γερμανία ευθύνεται για την κατάντια της Ελλάδας

Επίθεση κατά της πολιτικής λιτότητας της Γερμανίας που είχε τεράστιες δυσμενείς συνέπειες για την Ελλάδα εξαπέλυσε για άλλη μία φορά ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομίας, Πολ Κρούγκμαν, μιλώντας στην αρχισυντάκτρια του Business Insider Γερμανίας, Κριστίν Μάρτερνς. 

Μάλιστα, δεν δίστασε να μιλήσει για αυτό που ο ίδιος χαρακτήρισε ως τη χειρότερη δυνατή πολιτική από τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, ενώ ειδικά για την περίπτωση της Ελλάδας υπήρξε εξαιρετικά επικριτικός για τους χειρισμούς της Ε.Ε., καθώς, όπως λέει, θα έπρεπε να έχει υπάρξει μία σημαντική απομείωση της ονομαστικής αξίας του δημόσιου χρέους και κούρεμα του χρέους του ιδιωτικού τομέα προτού ληφθούν τα πρώτα μέτρα λιτότητας για να καταστεί βιώσιμη η οικονομία. 

Ανακοίνωσε ο Κινέζος τραπεζίτης το μεγαλύτερο γεγονός στην ιστορία της ανθρωπότητας;

Την περασμένη εβδομάδα ο Zhou Xiaochuan, ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας, ανακοίνωσε με μια φρασεολογία γεμάτη με τέχνη, ότι η Κίνα δεν θα είναι πλέον σε πρόσδεση του νομίσματός της με το δολάριο ΗΠΑ. Αντ ‘αυτού, το Κινεζικό γουάν θα συνδεθεί με ένα ευρύ καλάθι νομισμάτων, δήλωσε ο Ζου. 


Αυτή η φαινομενικά ακατανόητη μετατόπιση θα μπορούσε να προκαλέσει την κατάρρευση του δολαρίου των ΗΠΑ, και όπως ο οικονομολόγος Peter Schiff το έθεσε «θα είναι το μεγαλύτερο περιστατικό στην ανθρώπινη ιστορία.» 

Το Colpo grosso των παγκόσμιων τοκογλύφων και η «παγίδα» Σόιμπλε για το παράλληλο νόμισμα

ΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΠΛΟΥΤΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕΣΩ «ΧΑΡΤΟΥΡΑΣ» - ΠΩΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΖΗΜΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΞΑΝΑ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

Ακούγεται συχνά, ιδίως από τα χείλη τεχνοκρατών και αξιωματούχων της Ευρωζώνης, ότι η Ελλάδα έχει ζημιώσει κατά πολύ την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξαιτίας των υποχρεώσεων που έχει δημιουργήσει βάσει του χρέους της. Είναι, όμως, τα πράγματα έτσι;

Μείωση καταθέσεων κατά 1,2 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο.

Κατά 1,2 δισ. ευρώ μειώθηκαν οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων στις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, για τον Ιανουάριο.

Ως εκ τούτου, το συνολικό ύψος των ελληνικών τραπεζικών καταθέσεων διαμορφώθηκε τον πρώτο μήνα του 2016 στα 122,2 δισ. ευρώ.

Μπέρνι Σάντερς: Είπαν στους Έλληνες ότι η φωνή τους στο δημοψήφισμα δεν μετράει.

Η πολυσυζητημένη ομιλία του υποψηφίου για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος - Μπέρνι Σάντερς για το δημοψήφισμα, το ρόλο της Goldman Sachs και την αποτυχία της λιτότητας στην Ελλάδα με ελληνικούς υπότιτλους.

Η κοινοβουλευτική χρεοκοπία

Το κεντρικό πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα είναι η πλήρης απώλεια της εμπιστοσύνης των Πολιτών προς την Πολιτεία – ενώ η αντιπροσωπευτική δημοκρατία πέθανε, όταν η κυβέρνηση δολοφόνησε εν ψυχρώ την ελπίδα των Ελλήνων

«Είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι, η μοναδική δυνατότητα προστασίας μας απέναντι στη συνεχώς πιο ισχυρή οικονομική εξουσία είναι η πολιτική. Ταυτόχρονα, είμαστε επίσης απολύτως βέβαιοι πως η μοναδική μας δυνατότητα προστασίας απέναντι στη σχεδόν νομοτελειακή πολιτική διαφθορά και διαπλοκή, είναι η άμεση δημοκρατία – η απ’ ευθείας συμμετοχή των Πολιτών δηλαδή στην ψήφιση των βασικών νόμων, καθώς επίσης στον έλεγχο των εκάστοτε κυβερνώντων. 

Επτασφράγιστα τραπεζικά μυστικά

Η λειτουργία των τοκογλυφικών ναυαρχίδων, καθώς επίσης μία από τις αιτίες, για τις οποίες οδηγεί το ελληνικό πειραματόζωο ο κ. Σόιμπλε στην παγίδα του παράλληλου νομίσματος – όπου μάλλον δεν εννοεί τη δραχμή, αλλά το ευρώ

«Αν ποτέ ο Αμερικανικός λαός επιτρέψει τις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματος του (κάτι που ήδη συμβαίνει, αφού η Fed είναι ιδιωτική), πρώτα με τον πληθωρισμό και ύστερα με τον αποπληθωρισμό οι τράπεζες και οι εταιρείες που θα αναπτυχθούν, θα αποστερήσουν από το λαό την περιουσία του – έως ότου μια μέρα τα παιδιά του θα ξυπνήσουν άστεγα στη χώρα που κατέκτησαν οι πατεράδες τους«. (T. Jefferson).