MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΣΤΡΙΑ κ.λ.π.;

Πολλοί υποψιάζονται ότι πίσω από τις κινήσεις της Αυστρίας και των φιλικών προς τη Γερμανία ανατολικών χωρών του πρώην κομμουνιστικού μπλοκ, που αποκόπτουν τη μεταναστευτική ροή, αλλά και πίσω από την ελευθερία της (φίλης προς τη Γερμανία) Τουρκίας να ρίχνει συνεχώς εξαθλιωμένους ανθρώπους στην Ελλάδα, κρύβεται η ίδια η Γερμανία. 

Πολλοί υποψιάζονται ότι η Γερμανία παίζει το ρόλο του καλού «μπάτσου», την ίδια ώρα που βάζει τους άλλους να παίζουν το ρόλο του κακού «μπάτσου».

Χρεοκοπία της Ελλάδας τον Μάρτιο βλέπει το Spiegel

Χρεοκοπία της Ελλάδας μέσα στον Μάρτιο βλέπει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, αναφέροντας πως η χώρα μας αναμένεται να αντιμετωπίσει νέες δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των χρεών, εν μέσω μάλιστα μιας μεγάλης προσφυγικής κρίσης

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού, με τίτλο «Χρεοκοπία ήδη τον Μάρτιο;», το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εκτιμά πως η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει μέσα στον Μάρτιο δυσκολίες στην αποπληρωμή των οφειλομένων. 

ΒΓΑΛΤΕ ΜΑΣ ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ!! Γερμανοί: «Εξω από το ευρώ όποιος δεν παραδίνει την κυριαρχία του!»

 
Σοκ προκαλεί το άρθρο του Γερμανού Βόλφγκανγκ Γκλομπ, μέλους της Γαλλογερμανικής Οικονομικής Επιτροπής, στην ημερήσια γαλλική οικονομική εφημερίδα «Λεζ Εκό» από τις πρώτες κιόλας λέξεις του: «Η Γερμανία έχει ένα πρόβλημα. Αυτό το πρόβλημα είναι η Γαλλία» γράφει χωρίς περιστροφές ευθύς εξαρχής. 

Πολύ πιο ωμό είναι το κλείσιμο αυτού του περιεκτικού άρθρου: «Η διάσημη γερμανική Επιτροπή των Σοφών δεν έχει αφήσει την παραμικρή αμφιβολία στην τελευταία ετήσια έκθεσή της: η καλή λειτουργία ενός κοινού νομίσματος σε ευρωπαϊκή κλίμακα απαιτεί την εγκατάλειψη της εθνικής κυριαρχίας σε κεντρικούς τομείς. Τα κράτη που θα αρνηθούν αυτή την εγκατάλειψη, πρέπει να εγκαταλείψουν το κοινό νόμισμα.

Το ευρώ ως φετίχ

Το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα είχε ανέκαθεν σχέση με εκείνον τον πολιτισμό που επικρατούσε σε ολόκληρο τον πλανήτη, ενώ τόσο η δραχμή, όσο και το βυζαντινό Solidus, ήταν κάποτε κυρίαρχα – ο υπόγειος νομισματικός πόλεμος Η.Π.Α., Ε.Ε. και Γερμανίας

«Το διεθνές τραπεζικό καρτέλ χρηματοδοτεί τον αμερικανικό στρατό, ενώ ο αμερικανικός στρατός προστατεύει τα οικονομικά συμφέροντα του τραπεζικού καρτέλ. Πρόκειται για έναν αυτόματο μηχανισμό, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί μόνο για εκείνο το χρονικό διάστημα που είναι εξασφαλισμένη η παγκόσμια κυριαρχία του δολαρίου – του τρίτου θεμελιώδη λίθου του αμερικανικού νεοφιλελεύθερου συστήματος.