MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Τσόμσκι: «Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο ΔΝΤ - ΕΕ για την καταστροφή της Ελλάδας»

Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από ΔΝΤ και ΕΕ με σκοπό την καταστροφή της Ελλάδας όπως αποκαλύπτει σε μια άκρως φιλελληνική και συγκλονιστική συνέντευξη ο κορυφαίος Αμερικανός διανοητής Νόαμ Τσόμσκι. Μιλά για την Ελλάδα και υποστηρίζει... 

ότι καταστρέφεται βάσει σχεδίου, με σκοπό την τελική υποδούλωση η οποία θα χρησιμεύσει σαν «μάθημα» σε οποιονδήποτε πιστεύει ότι μπορεί να αντισταθεί.
Με τον Νόαμ Τσόμσκι συμφωνεί και o καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Μισούρι, Μάικλ Χάντσον, ο οποίος κρίνει ότι η παραμονή στο ευρώ θα οδηγήσει το Βερολίνο στην επίτευξη του στόχου του που δεν είναι άλλος από το να συντρίψει την Ελλάδα. 

Αποκάλυψη σοκ για ΝΑΤΟ: Σε τρεις ημέρες η Ρωσία διαλύει τις δυνάμεις του - Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν Β-52 στην Ευρώπη

5.000 ΤΟΝΟΙ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

του Βασίλη Καπούλα

Αν τα ρωσικά άρματα μάχης μπουν στην Βαλτική τότε οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ θα διαλυθούν σε τρεις ημέρες! Μετά από αυτή την σοκαριστική αποκάλυψη τo NATO ενισχύει διαρκώς τις δυνάμεις του και μεταφέρει 5.000 τόνους πυρομαχικών στην Γερμανία, τρία βομβαρδιστικά αεροσκάφη B-52 Stratofortress στην νατοϊκή Αεροπορική Βάση Moron στην Ισπανία.

Το πολιτικό κενό της Ευρώπης

Μαυροζαχαράκης Εμμανουήλ
Πολιτικός Επιστήμονας –Κοινωνιολόγος

Η αποσπασματική συναίνεση που διαχρονικά νομιμοποιούσε σχετικά το ευρωπαϊκό εγχείρημα και η οποία τροφοδοτούνταν από πολιτικές εκροές της διαδικασίας ενοποίησης όπως οι ελευθερίες μετακίνησης και κατανάλωσης τίθεται σήμερα ολοσχερώς υπό αμφισβήτηση.

Η μεσαία τάξη σε απόγνωση

Τα κινήματα που θα δημιουργηθούν θα έχουν ως θεμέλιο αυτούς που θα προσπαθήσουν να προστατεύσουν ότι τους έχει απομείνει – οπότε δεν αποκλείονται εμφύλιοι πόλεμοι, συνθήκες γαλλικής επανάστασης και γενικευμένη αναρχία

«Η ένδοξη επανάσταση του 1688 στην Αγγλία εξελίχθηκε ειρηνικά, οδηγώντας τη χώρα σε ένα διαρκώς αυξανόμενο βιοτικό επίπεδο – επάνω στο οποίο στηρίχθηκε η μετέπειτα βρετανική αυτοκρατορία 

Αντίθετα, η γαλλική επανάσταση του 1789 ήταν βίαιη και καταστροφική – με αποτέλεσμα, το βιοτικό επίπεδο των Γάλλων να ευρίσκεται για έναν ολόκληρο αιώνα πίσω από το αντίστοιχο των Βρετανών. Η διαφορά μεταξύ των δύο επαναστάσεων εναντίον των τότε απολυταρχικών καθεστώτων, της αυταρχικής ηγεμονίας καλύτερα, ήταν ο τρόπος διαχείρισης των δημοσίων χρεών» (H. James).

Εκτός ελέγχου

Η Ελλάδα, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από πολιτικής, οικονομικής και μεταναστευτικής πλευράς, στα σύνορα μίας τρομοκρατημένης, εχθρικής Ευρώπης, απειλείται με τη μετατροπή της σε ένα αποτυχημένο, άναρχο κράτος – με εμφυλιοπολεμικές συνθήκες Λιβάνου

«Οι προοπτικές είναι σκοτεινές….Η Πολιτική έχει αποτύχει….Οδηγούμαστε σε συνθήκες αναρχίας» (υπουργός εξωτερικών του Λουξεμβούργου). «Η Ελλάδα δεν θα δεχτεί να μετατραπεί στο Λίβανο της Ευρώπης, σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης χιλιάδων απελπισμένων ανθρώπων, ακόμη και αν χρηματοδοτούταν γενναιόδωρα από την ΕΕ» (υπουργός μετανάστευσης).