MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Δύσκολες ώρες για το Mega Channel: Στο 0,001% το ποσοστό κάλυψης της ΑΜΚ!

Μόλις στο 0,001% διαμορφώθηκε το ποσοστό κάλυψης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Τηλέτυπος (MEGA Channel). 

Όπως σημειώνει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση, ο τρόπος διάθεσης των αδιάθετων μετοχών θα αποφασισθεί σε προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Η μάχη των συντάξεων

Οι αναφορές σε δίκαιες λύσεις είναι παραπλανητικές, όπως στην περίπτωση των τραπεζών που συνεχίζουν να βρίσκονται στην άκρη του γκρεμού – εκτός εάν η απόφαση λαμβανόταν από τους Πολίτες, με τους κανόνες της άμεσης δημοκρατίας

«Ο κόσμος συχνά αντιδρά και βγαίνει στους δρόμους, οπότε η εκάστοτε εξουσία εντείνει τα μέσα καταστολής. Είναι όμως μάταιο επειδή, αν οι κυβερνήσεις μπορούσαν εκ των προτέρων να ακούσουν τη φωνή των ενδιαφερόμενων και να έρθουν σε έναν διάλογο εποικοδομητικό και δομημένο, τότε οι αποφάσεις θα γίνονταν πιο εύκολα αποδεκτές. Οι συναινετικές αποφάσεις είναι ανώτερες από τις αποφάσεις της «αυθεντίας της εξουσίας» (πηγή)». 

Η άρια ευρωπαϊκή φυλή

Βασίλης Βιλιάρδος

Είναι λογικές οι προφητείες περί διάλυσης της Ευρωζώνης, αφού κανένας δεν θα θέλει να χρησιμοποιεί το ίδιο νόμισμα με Έθνη που δεν ντρέπονται, αντικρίζοντας τις εικόνες των πνιγμένων στο Αιγαίο και των εξαθλιωμένων στα σύνορα. 

Η αιτία, για την οποία θεωρούσαμε πάντοτε τους Έλληνες πιο πολιτισμένους από τους Γερμανούς ή από ορισμένα άλλα κράτη της Βορείου Ευρώπης, δεν ήταν φυσικά ποτέ εθνικιστική ή ρατσιστική. Θα ήταν άλλωστε ανόητο να πιστεύουμε στη δήθεν «φυλετική» υπεροχή μας, ειδικά σε μία εποχή που τα θλιβερά λάθη μας όσον αφορά την οικονομία, την πολιτική και την κοινωνία, διαδέχονται το ένα το άλλο – με έναν τρομακτικά καταιγιστικό ρυθμό. 

Η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κρίση Προκλήθηκε Επίτηδες Δηλώνει τέως Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας

Σε βαρυσήμαντο άρθρο, με τον ανωτέρω τίτλο, τo ανεξάρτητο αμερικανικό οικονομικό πρακτορείο Zero Hedge τονίζει διάγνωση του κορυφαίου Βρετανού Τραπεζίτη για την καταστροφική οικονομική πολιτική της Ε Ε ( με ειδική αναφορά στην Ελλάδα) και την κρίση του πως προκλήθηκε εσκεμμένα και πως επιβάλλεται η διάλυση της Ευρωζώνης, για τη σωτηρία των ασθενεστέρων μελών της.

Ιδού τι γράφει:

«Και πάλι ανακαλύπτουμε πως μόνο όταν απομακρυνθούν από την επίσημη θέση τους οι κεντρικοί τραπεζίτες λένε τελικά την αλήθεια.

ΣΕΒ: Μεγαλύτερη η ανεργία στην Ελλάδα από ό,τι στις ΗΠΑ το 1929

Η ανεργία στην Ελλάδα διαμορφώνεται σήμερα σε επίπεδα υψηλότερα απ' ό,τι στην Αμερική την περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, που ξεκίνησε με το Χρηματιστηριακό Κραχ του 1929, σύμφωνα με τα στοιχεία που επισημαίνει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων.

Κάνοντας τη σύγκριση μεταξύ των δύο περιόδων ο Σύνδεσμος επισημαίνει ότι η ανεργία στην Αμερική από 4,8% το 1929 ανήλθε σε 23,6% το 1932 και το 1933 και επανήλθε στα προ κρίσης επίπεδα προς τα μέσα της περιόδου του Β' παγκοσμίου Πολέμου (1940-1945), με τη μαζική αύξηση της δημόσιας κατανάλωσης και των δημοσίων επενδύσεων που απαιτούσε η πολεμική προσπάθεια.