MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Karl Denninger: Παράνομο το ελληνικό χρέος - Επιδεινώνουν την κατάσταση η Ε.Ε., η Ε.Κ.Τ. και οι δανειστές!

«Η ίδια απάτη γίνεται και στην Αμερική. Όσοι στήνουν αυτόν τον γόρδιο δεσμό, πρέπει να πάνε στη φυλακή. Το ίδιο και όσοι εξαπατούν, λέγοντας ότι θα τον λύσουν». 

Ο αμερικανός οικονομολόγος και αναλυτής Karl Denninger παραλληλίζει το ελληνικό οικονομικό ζήτημα με το αμερικανικό και μιλά για τον ρόλο της Ε.Κ.Τ. Λέει για την σχέση του Ντράγκι με την Goldman Sachs, όταν η Εταιρεία αυτή ήταν υπεύθυνη για το μαγείρεμα των στατιστικών της Ελλάδας επί Σημίτη, τις παραμονές της εισόδου στο ευρώ. 

Το κραχ έχει ήδη συμβεί στην Ελλάδα και μερικοί υποκρίνονται ότι μας... έσωσαν

Σε λίγες εβδομάδες συμπληρώνονται έξι χρόνια κακοδαιμονίας, ύφεσης, άγριας ξενοκρατίας και ταχείας εκρίζωσης της ελληνικότητας από τις κρατικές δομές. 

Η προδοσία των Μνημονίων έχει αφήσει ανεξίτηλα τα ίχνη της στη χώρα και στους ανθρώπους της. Και εφόσον ενός κακού μύρια έπονται, προέκυψαν και το προσφυγικό ζήτημα και η πρόκληση της διαχείρισης μιας εξαιρετικά σύνθετης υπόθεσης αλλά και ο εποικισμός της Ελλάδας από μυριάδες μουσουλμάνων λαθρομεταναστών, που αυτοπαρουσιάζονται ως «πρόσφυγες». 

ΚΑΖΑΚΗΣ : Τι διδάσκει το παράδειγμα της Αργεντινής;

Πώς διαπραγματεύεσαι με μια χώρα υπό καθεστώς χρεοκοπίας; Φροντίζεις να εξαγοράσεις την κυβέρνησή της και ύστερα όλα τ’ άλλα είναι εύκολα.

Τι γίνεται όταν αυτή δεν εξαγοράζεται; Τότε βρίσκεις έναν ασυνείδητο γηραλέο δικαστή στις ΗΠΑ, όπου βαραίνει πρώτα και κύρια το πορτοφόλι και ξεκινάς ολόκληρη εκστρατεία ποινικοποίησης της κυβέρνησης που αρνείται να πληρώσει.