MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Σε πλαίσιο ποινικής έρευνας η Rothschild Bank, μετά την παραπομπή του Baron David De Rothschild

Του Matt Agorist

Πέρυσι, είχαν απαγγελθεί κατηγορίες στον βαρόνο David de Rothschild από τη γαλλική κυβέρνηση, αφού πρώτα είχε κατηγορηθεί για απάτη, για ένα σύστημα στο οποίο φέρεται να καταχράστηκε μεγάλα χρηματικά ποσά, από τους βρετανούς συνταξιούχους. 

Χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να τεθεί η υπόθεση εναντίον του Rothschild και της εταιρείας του, Rothschild Financial Services Group, η οποία παγίδευσε εκατοντάδες συνταξιούχους σε ένα ψεύτικο πρόγραμμα δανείου μεταξύ των ετών 2005 και 2008. 

7 μύθοι για τη Σένγκεν … Του Νότη Μαριά

Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΓΚΕΝ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΑΠΕΙΛΗ ΑΛΛΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 

Κόντρα στην καθεστηκυία αντίληψη για την ανάγκη παραμονής μας στον χώρο Σένγκεν, από τον Δεκέμβρη του 2015 οπότε και η προσφυγική κρίση βρισκόταν σε έξαρση, πρότεινα να αποχωρήσουμε από τη Συνθήκη Σένγκεν καθώς η Ελλάδα, ως χώρα Σένγκεν έγινε χώρα μαγνήτης για τους χιλιάδες πρόσφυγες, επειδή ερχόμενοι εδώ καταγράφονται και αποκτούν ταξιδιωτικά έγραφα τύπου Σένγκεν και μπορούν έτσι να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην καρδιά της Ευρώπης. 

Κατέστησα λοιπόν σαφές, ότι η μείωση των προσφυγικών ροών περνά μέσα από την αποχώρησή μας από τη Συνθήκη Σένγκεν. 

Επιτροπή Αλήθειας: επανέρχεται δριμύτερη

Στις Βρυξέλλες συνεδρίασε η Επιτροπή Αλήθειας του Χρέους, πρώτη φορά μετά την αναστολή των εργασιών που επεβλήθη από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Σε πλήρη απαρτία, όπως όταν πρωτοσυγκροτήθηκε στις 4 Απρίλη του 2015, αλλά και με καινούρια μέλη, η Επιτροπή Αλήθειας ανακοίνωσε τη μετατροπή της σε σωματείο προκειμένου να έχει νομική υπόσταση και να μην εξαρτά τη λειτουργία της, τη δράση της και την έρευνά της από τη δεδηλωμένη αρνητική πολιτική βούληση της ελληνικής κυβέρνησης και τα εμπόδια που διαρκώς θέτει.

Το κορυφαίο κυβερνητικό έγκλημα

Έχουν αποκοπεί σταδιακά όλες οι έξοδοι κινδύνου της Ελλάδας, οπότε είναι έρμαιο των δανειστών της – ενώ το μεταναστευτικό μάλλον θα χρησιμοποιηθεί ως ένα προπέτασμα καπνού, με στόχο να κρυφτούν άλλες παραχωρήσεις

«Υπάρχουν τρεις βασικές ομάδες χρημάτων: το συνάλλαγμα (μετρητά), τα πιστωτικά υπόλοιπα στους λογαριασμούς των τραπεζών, καθώς επίσης οι ρεζέρβες των κεντρικών τραπεζών. Όλα αυτά είναι ουσιαστικά υποσχετικές πληρωμών, χρεωστικά γραμμάτια δηλαδή του ενός τομέα στον άλλο. 

Τα περισσότερα χρήματα που κυκλοφορούν στη σύγχρονη οικονομία υπάρχουν με τη μορφή των τραπεζικών καταθέσεων, οι οποίες δημιουργούνται από το πουθενά, από τις ίδιες τις εμπορικές τράπεζες, αναφέρει στην έκθεση της η Τράπεζα της Αγγλίας – ενώ οφείλουμε να υπενθυμίσουμε πως οι εμπορικές τράπεζες είναι τα πάρα πολλά μικρά «τυπογραφεία χρήματος», ενώ οι κεντρικές τα λίγα μεγάλα τυπογραφεία» (πηγή).

ΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΌΣΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

Του Πέτρου Χασάπη

Μπορεί να μην μας αρέσει αυτό που κάνουν οι κυβερνήσεις της Αυστρίας, της Ουγγαρίας και των λοιπών χωρών εναντίον μας στο θέμα των μεταναστών και των προσφύγων, αλλά κάνουν αυτό που θέλουν οι λαοί τους. 

Οι κυβερνήσεις αυτές δεν τρελάθηκαν ξαφνικά, αλλά αφουγκράστηκαν τη βούληση των λαών τους και λειτουργούν ανάλογα, εναντίον ακόμα και των κεντρικών αποφάσεων της ΕΕ. Αν δεν αφουγκραστούν τους λαούς τους, όχι μόνο δεν θα επανεκλεγούν, αλλά ίσως να έχουν και κακά ξεμπερδέματα.