MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Ντροπή Γερμανία!

Η χώρα, η οποία χρεοκόπησε τέσσερις φορές τον προηγούμενο αιώνα, ενώ στήριξε την ανάπτυξη της σε δύο εντυπωσιακές διαγραφές των δημοσίων χρεών της, επιμένει στην καταστροφή της Ελλάδας – επειδή τόλμησε να της θυμίσει το σκοτεινό παρελθόν της

Αρχείο – συλλογή διαχρονικών και εκπαιδευτικών αναλύσεων

«Θεωρούμε σκόπιμο να σημειώσουμε ότι, για τις έννοιες «χρέος και ένοχος» οι Γερμανοί έχουν την ίδια λέξη – γεγονός που ταιριάζει με την αυστηρή, προτεσταντική ηθική της χώρας, σύμφωνα με την οποία ο ένοχος (άρα και ο οφειλέτης), πρέπει να τιμωρείται παραδειγματικά και δημόσια. 

Οι μισθοφόροι της ενημέρωσης

Η προπαγάνδα, η χειραγώγηση της κοινής γνώμης προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων και η ενσωματωμένη δημοσιογραφία, θεωρούνται ως οι μεγαλύτερες ασθένειες μίας κοινωνίας – επειδή τη διαβρώνουν με ύπουλο τρόπο

«Ως δημαγωγός χαρακτηρίζεται αυτός που διακηρύσσει δοξασίες, οι οποίες γνωρίζει πως δεν είναι αληθινές, σε ανθρώπους που θεωρεί ότι είναι ανόητοι. Με απλούστερα λόγια, ο πολιτικός που μοιράζει ψεύτικες υποσχέσεις, γνωρίζοντας πως δεν μπορεί ή δεν θέλει να τις τηρήσει, σε εκλογείς που πιστεύει πως είναι ηλίθιοι – οπότε δεν θα τον κατηγορήσουν και δεν πρόκειται να τον τιμωρήσουν, αφού δεν θα ανακαλύψουν ποτέ τις πραγματικές του προθέσεις.

Η Ζωή στέλνει τον Τσίπρα στο Ειδικό Δικαστήριο: «Χρησιμοποίησε το δημοψήφισμα – Είχε ήδη πουλήσει την πατρίδα»

Προανήγγειλε τη δημιουργία νέου κόμματος

Νέες αποκαλύψεις από Ζωή: Ο Τσίπρας είχε συμφωνήσει την υπογραφή μνημονίου από το 2014

H κυβέρνηση ήξερε από τον Μάιο ότι θα κλείσουν οι τράπεζες και ο Βαρουφάκης μας είχε ενημερώσει για τα IOUs – Πένθιμο το κλίμα στο Μαξίμου το βράδυ του δημοψηφίσματος – «Ο Τσίπρας χρησιμοποίησε το δημοψήφισμα προκειμένου να δείξει ότι κάνει τα πάντα, ενώ είχε ήδη πουλήσει την πατρίδα»