MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Μένουμε Βαλκάνια ή έστω Ευρασία!

Ποιός να θυμάται τους γραφικούς «μένουμε Ευρώπη»; Σίγουρα πολλοί από αυτούς θα γελούν με τα περσινά καμώματά τους, τους θρήνους και τα στηθοκοπήματα μην «μας βγάλει ο Τσίπρας από την ΕΕ».

Τελικά όλα πήγαν κατ’ ευχήν, είμαστε τυπικά και έξω από τα Βαλκάνια, αφού όλοι οι βαλκάνιοι γείτονες έχουν σφραγίσει τα σύνορα, είμαστε και επισήμως ένα μεγάλο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών. 

Οι ψευδαισθήσεις τελειώνουν – Έρχονται μαζικές χρεοκοπίες κρατών.

Για έξι χρόνια, ο κόσμος κινήθηκε εν μέσω ψευδαισθήσεων λόγω των αλχημειών και της τεχνικής ευφορίας που προκάλεσαν οι κεντρικές τράπεζες.

Ωστόσο οι ψευδαισθήσεις τελειώνουν, το τελικό χτύπημα έρχεται που θα κάνει την κρίση του 2008 να φαίνεται μικρό πρόβλημα αναφέρει σε νέα ανάλυση της η αμερικανική συμβουλευτική εταιρία Phoenix Capital.

Τι μας έχουν πει διεθνώς;

Ότι για να λύσουμε το πρόβλημα του χρέους θα πρέπει να εκδώσουμε περισσότερο χρέος.

Η ωρολογιακή βόμβα της Σαουδικής Αραβίας

Η χώρα, μαζί με την Τουρκία και τη Βόρεια Κορέα, θεωρείται ως μία από τις τρεις δεσποτικές χώρες του πλανήτη – πολύ επικίνδυνη για την παγκόσμια ειρήνη, ενώ υποτιμάται παρά το ότι πιθανότατα διαθέτει πυρηνικά όπλα

«Εάν η αιμοχαρής μοναρχία των al-Sauds κατέρρεε, τότε δεν θα ακολουθούσε μία δεύτερη αραβική άνοιξη, αλλά ένας καινούργιος αραβικός χειμώνας» (πηγή). 

Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ


Peter Schiff: Επίκειται άμεση οικονομική κατάρρευση στις 28 Μαΐου 2016

Ο Peter Schiff, Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής παγκόσμιας στρατηγικής για την Euro Pacific Capital, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για μια ακόμη φορά. Σε μια πρόσφατη συνέντευξη toy στο Fox Business, o Schiff προειδοποιεί ότι εφ ‘όσον η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ συνεχίζει να μπλοφάρει για ότι πρόκειται να αυξήσει τα επιτόκια, οι εύκολες οικονομικές πολιτικές της το μόνο που κάνουν μόνο είναι να καθυστερούν την αναπόφευκτη οικονομική κατάρρευση. 

Iδρυτής Stratfor: Ο πλανήτης να ετοιμάζεται για έναν μεγάλο συστημικό πόλεμο!

Τον κίνδυνο να ξεσπάσουν πόλεμοι μεταξυ κρατών επισείει ο στρατηγικός αναλυτής της γεωπολιτικής σκακιέρας και ιδρυτής του φημισμένου «Stratfor»,Τζορτζ Φρίντμαν, σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη του με τον «Business Insider.

Ο ιδρυτής της «Geopolitical Futures» και συγγραφέας του «The Next 100 Years», Φρίντμαν, προειδοποίησε ότι οι καταστροφικές διακρατικές συγκρούσεις υπήρξαν ένα επαναλαμβανόμενο χαρακτηριστικό της παγκόσμιας πολιτικής και θα μπορούσε εύκολα να επιστρέψουν και στις μέρες μας.