MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Κυλιόμενη πτώχευση

Πρόκειται για μία παράνομη διαδικασία η οποία, εάν συνεχίσει να συμβαίνει στην Ελλάδα, θα προκληθούν μεγάλες εκρήξεις βίας: το αργότερο όταν οι Πολίτες αντιληφθούν τον απάνθρωπο οικονομικό τους βιασμό – Ραδιοφωνική συνομιλία

Αρχείο – συλλογή διαχρονικών και εκπαιδευτικών αναλύσεων

«Η τεχνική του να αντικαθιστάς την εξέγερση με την ενοχή: Συνίσταται στο να κάνεις ένα άτομο να πιστεύει ότι, είναι το μόνο υπεύθυνο για τα δεινά του – λόγω της έμφυτης διαφθοράς του, της εγγενούς οκνηρίας του, της διανοητικής ανεπάρκειάς του, των μειωμένων ικανοτήτων του ή των προσπαθειών του.

Έτσι, αντί να εξεγείρεται εναντίον του συστήματος, απαξιώνει τον ίδιο του τον εαυτό, αυτοενοχοποιείται και υποτάσσεται – κατάσταση που εμπεριέχει τα σπέρματα της νευρικής κατάπτωσης η οποία έχει, μεταξύ άλλων, το αποτέλεσμα της αποχής από οποιασδήποτε δράση. Χωρίς τη δράση βέβαια, δεν υπάρχει αντίδραση, οπότε επικρατεί μία εκκωφαντική σιωπή των αμνών – η οποία «προσλαμβάνεται» από την εξουσία ως συμφωνία με τα μέτρα εξαθλίωσης που επιβάλλει. Τίποτα όμως δεν διαρκεί αιώνια».

Έρευνα: Δεν εμπιστεύονται τα κανάλια για αντικειμενική ενημέρωση οι πολίτες

Καχύποπτοι και επικριτικοί εμφανίζονται οι πολίτες απέναντι στα τηλεοπτικά ΜΜΕ και στον ρόλο τους στην αντικειμενική ενημέρωση, σύμφωνα με έρευνα της Palmos Analysis για την «Εφημερίδα των Συντακτών». Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι ερωτώμενοι αξιολογούν αρνητικά τη συμβολή...

των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών στην αντικειμενική πληροφόρηση του κοινού, ενώ η υπόθεση των εκβιαστών δημοσιογράφων/εκδοτών φαίνεται να απασχόλησε σημαντικά την κοινή γνώμη, η οποία απαιτεί αποτελεσματικότερο έλεγχο της διάθεσης των κονδυλίων της κρατικής διαφήμισης από τη σημερινή κυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων, η έρευνα διαπιστώνει ότι:

Ουαί υμίν Ευρωπαίοι Φαρισαίοι υποκριταί

H Ευρώπη δεν αντέχει 160.000 πρόσφυγες-τόσους προβλέπει η συμφωνία της ΕΕ για μετεγκατάσταση των αιτούντων άσυλο στις 28 χώρες μέλη, η οποία δεν τηρείται καν-αλλά αντέχει… περισσότερους από 4 εκατομμύρια αστέγους! 

Μέσω κοινωνικών δικτύων επανήλθε στο φως της δημοσιότητας άρθρο της εφημερίδας «Γκάρντιαν» από τον Φεβρουάριο του 2014, στο οποίο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι στην Ευρώπη υπάρχουν σήμερα περισσότερες από 11 εκατ. άδειες κατοικίες, όταν σε ολόκληρη την ΕΕ υπάρχουν 4,1 εκατ. άστεγοι.