MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Έρχεται ο Β.Πούτιν στην Αθήνα - Ορθόδοξο "τόξο", αναβίωση South Stream και αμυντική συνεργασία η βασική ατζέντα

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Β.Πούτιν μέχρι τις 15 Ιουνίου. Πιθανότερη περίοδο έλευσης τον Μάιο για να συζητηθούν μείζοντα θέματα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Α.Τσίπρα,

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό θα είναι το πιο "βαρύ" θέμα προς συζήτηση θα είναι η αναβίωση του "South Stream".το πλαίσιο της ελληνορωσικής αμυντικής συνεργασίας που εισέρχεται σε νέα φάση μετά την έγκριση από την Βουλή της συμφωνίας-πλαίσιο που είχαν υπογράψει οι υπουργοί Αμυνας, Δ.Αβραμόπουλος και Σ.Σοϊγκου, η συριακή σύγκρουση που ήδη εισέρχεται σε νέα φάση, αλλά και γενικότερα ενεργειακά θέματα, συμμετοχή της Ρωσίας στο όγραμμα αποκρατικοποιήσεων, θέματα τουριστικής συνεργασίας κλπ.

Τουρκικό θέατρο του παραλόγου (α)

Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και όλοι πρέπει να αρθούν στο ύψος των επικίνδυνων καταστάσεων που σίγουρα θα αντιμετωπίσουν Ελλάδα και Κύπρος – και μάλιστα σύντομα.

Αν η κατάσταση που διαμορφώνεται από τις αρχές του 2016 μέσα στην αυλή και στην γειτονιά μας δεν ήταν τόσο σοβαρή και επικίνδυνη, θα μπορούσε να προσφέρει άφθονο γέλιο με τα καμώματα του δίδυμου των νέο-οθωμανών «σουλτάνων» Ερντογάν και Νταβούτογλου.

ΟΟΣΑ: «Ναι, ήταν λάθος το φάρμακο»...

Kαταπέλτης η έκθεση για τις επιπτώσεις των Μνημονίων. Ζητεί ΕΝΦΙΑ επί του συνόλου της περιουσίας και κατάργηση τριετιών...

Ακόμα μία παραδοχή ότι η συνταγή των ελληνικών Μνημονίων ήταν λανθασμένη, καθώς επιβλήθηκαν πολλαπλάσια μέτρα σε σχέση με άλλες χώρες που υποχρεώθηκαν σε δημοσιονομική προσαρμογή, προκύπτει από την έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για τη χώρα μας. Η έκθεση δεν παραλείπει να προτείνει, ωστόσο, και ένα μέτρο-σοκ: Την επέκταση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) στο σύνολο των περιουσιακών στοιχείων που θα δηλώνονται στο περιουσιολόγιο, όπως αυτοκίνητα, καταθέσεις, ακίνητα εξωτερικού, κοσμήματα, έργα τέχνης κ.λπ.

Οι Rothschild προειδοποιούν : «Έρχεται παγκόσμια οικονομική κατάρρευση!»

Προειδοποιητικό μήνυμα προς τον κόσμο φαίνεται να στέλνουν τα τσιράκια της Νέας Τάξης, η οικογένεια Rothschild, λέγοντας ότι η παγκόσμια οικονομική κατάρρευση του πλανήτη είναι κοντά. 

«Το 2016, η κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία και στις χρηματοπιστωτικές αγορές συνεχίζει να επιδεινώνεται, και το πιο δύσκολο έργο έχουν οι χώρες που εξαρτώνται από τις τιμές των εμπορευμάτων» λένε οι Rothcshild. Η συγκεκριμένη οικογένεια είναι απ τα μεγαλύτερα τσιράκια της Λευκής Αδελφότητας πάνω στον πλανήτη, και ως εκ τούτου τα λόγια τους δεν μπορούμε να τα παίρνουμε σαν αστείο.