MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Διάλεξη Ν. Λυγερού: "ΑΟΖ, Ενέργεια, Κυπριακό".

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:

"ΑΟΖ, Ενέργεια, Κυπριακό".

Κτίριο Τάσσος Παπαδόπουλος, ΤΕΠΑΚ, Αίθουσα 2. Λεμεσός, Κύπρος.

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Η παντοδυναμία των θεσμικών τοκογλύφων

Οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες της Δύσης λειτουργούν ως ο θεματοφύλακας των συμφερόντων του χρηματοπιστωτικού κτήνους – επίσης ως ο μη εκλεγμένος δεσμοφύλακας των Πολιτών, στην υπηρεσία της διεθνούς ελίτ

«Το πρώτο στάδιο του καπιταλισμού ήταν η αποικιοκρατία, το δεύτερο η βιομηχανική επανάσταση, το τρίτο η ληστεία των φυσικών πόρων του πλανήτη, το τέταρτο η εμπορευματοποίηση, το πέμπτο οι αποκρατικοποιήσεις των πάντων και το έκτο η εγκατάσταση μίας κεντρικά κατευθυνόμενης οικονομίας των ελίτ – με την πλήρη κατάργηση των ιδιωτικοποιημένων πλέον κρατών» (Α.Ο.).

Ευρώπη χωρίς Ένωση

Με τον παραπάνω τίτλο η περιβόητη δεξαμενή σκέψης Stratfor δημοσίευσε άρθρο για τις προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο σημερινό εράνισμα παρουσιάζονται τα βασικότερα σημεία αυτού του πολύ ενδιαφέροντος άρθρου.


Σύμφωνα με τον συντάκτη, το σχέδιο της ευρωπαϊκής ενοποίησης δεν είχε καμία πιθανότητα επιτυχίας. Στηριζόμενος στην ιστορία, αναφέρει ότι εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια, η Ευρώπη σπαράσσεται από πολέμους και διαιρέσεις με βάση τις διαφορές στη θρησκεία, τη γλώσσα και τον πολιτισμό. Αυτές οι αντιπαραθέσεις δεν σβήνουν από την ιστορική μνήμη των λαών της Ευρώπης καθώς μεταδίδονται από γενιά σε γενιά μέσω των συστημάτων εκπαίδευσης.

Ολόκληρος ο σχεδιασμός διάλυσης της Ελλάδας από τη Νέα Παγκόσμια Τάξη…

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ!

Υπάρχουν άραγε (ακόμη!) άνθρωποι ηλίθιοι, οι οποίοι να πιστεύουν ότι όλα αυτά τα απίθανα, τα πρωτοφανή, τα ΤΡΕΛΑ, τα οποία βιώνουμε σε καθημερινή πλέον βάση, είναι «τυχαία» και «συμπτωματικά»; Αν ναι, σημαίνει ότι ο δείκτης ευφυΐας (το περίφημο IQ) της κοινωνίας μας είναι εξαιρετικά χαμηλός, πολύ κάτω από τον μέσο όρο…