MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Καταρρέει η μεσαία τάξη από τους φόρους, προειδοποιεί ο ΣΕΒ

ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ 

Kαταρρέει η μεσαία τάξη στην Ελλάδα κάτω από το βάρος της υπερ-φορολόγησης, της συρρίκνωσης της αποταμίευσης και της περαιτέρω φτωχοποίησης, που προκαλούν οι προωθούμενες στρεβλωτικές πολιτικές αναδιανομής εισοδήματος, προειδοποιεί ο ΣΕΒ στο τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο για την ελληνική οικονομία, που κυκλοφόρησε χθες.

«Στην Ελλάδα του σήμερα τέσσερις εργαζόμενοι πληρώνουν φόρους και εισφορές ώστε να πληρώνονται οι συντάξεις τριών συνταξιούχων και να καλύπτονται οι ανάγκες σε παροχή δημοσίων υπηρεσιών υγείας, εκπαίδευσης, δικαιοσύνης, άμυνας κ.λπ. Το μοντέλο αυτό προφανώς δεν είναι βιώσιμο», σημειώνουν οι αναλυτές του ΣΕΒ.

Χειραγώγηση Γνώμης και Τηλεόραση

Φωτεινή Μαστρογιάννη
Οικονομολόγος – Καθηγήτρια ΜΒΑ

Η τηλεόραση αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο μετάδοσης μηνυμάτων και ιδεών και αποτελεί ιδανικό μέσο για τη διάδοση της πολιτικής προπαγάνδας. Αρκετοί άνθρωποι θεωρούν ότι είναι αρκετά έξυπνοι και ότι μπορούν να παρακολουθήσουν αυτό το «μαζικό όπλο καταστροφής» (αναφέρομαι πάντα στα συστημικά τηλεοπτικά μέσα) χωρίς να πέσουν θύματά του γιατί θεωρούν ότι έχουν τη δυνατότητα φιλτραρίσματος της προπαγάνδας. Δυστυχώς, αυταπατώνται.