MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Ολη η εγκύκλιος για τα 500ευρα - Πότε θα «φακελώνονται» οι πελάτες

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Νέοι, αυστηροί κανόνες για το «σπάσιμο» στα γκισέ των τραπεζών των 500ευρων, καθορίζει η εγκύκλιος της Τράπεζας της Ελλάδος η οποία δίνει οδηγίες στους τραπεζικούς για το τι πρέπει να κάνουν με τους πελάτες τους.

Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό υπήρξε μεγάλη κινητικότητα στα γκισέ, έπειτα από τις φήμες ότι η ΕΚΤ σχεδιάζει να αποσύρει το χαρτονόμισμα λαμβάνοντας μέτρα για την καταπολέμηση της διακίνησης «μαύρου» χρήματος. 

Διεθνής Αμνηστία: Η Ευρώπη γυρίζει την πλάτη στους πρόσφυγες - Η συμφωνία με την Τουρκία δεν βασίζεται στο διεθνές δίκαιο.

Για «διπλή γλώσσα» στο θέμα των προσφύγων κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ένωση η Διεθνής Αμνηστία σε ότι αφορά την επαναπροώθηση προσφύγων στην Τουρκία. 

Οπως αναφέρει το BBC, η Διεθνής Αμνηστία ως οργανισμός για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστηρίζει ότι «η συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία απέτυχε να κρύψει τις πραγματικές προθέσεις της, που δεν είναι άλλες από το να γυρίσει την πλάτη της στην παγκόσμια προσφυγική κρίση». 

Για ποιο λόγο η Γερμανία επαναπατρίζει με ταχείς ρυθμούς το απόθεμα χρυσού της από το εξωτερικό;

Στη Φρανκφούρτη παραδόθηκαν χθες 366 τόνοι του πολύτιμου μετάλλου συνολικής αξίας περίπου 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ , στο πλαίσιο των εργασιών για την υιοθέτηση μιας νέας αντίληψης αποθήκευσης του χρυσού της Γερμανίας, αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα.

«Η Deutsche Bundesbank υλοποιεί σχέδιο για την ταχύτερη επιστροφή των αποθεμάτων χρυσού της Γερμανίας από ξένα αποθετήρια», δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος της Bundesbank, Jens Weidmann.