MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Η ιταλική τραγωδία

Όλο και περισσότεροι Πολίτες αρνούνται να υποφέρουν για χάρη του κοινού νομίσματος και των τραπεζών, χαρακτηρίζοντας τη Γερμανία ως το τέταρτο Ράιχ – καθώς επίσης το ευρώ ως το νόμισμα των σκλάβων, καταστροφικό για τη Δημοκρατία

Είμαστε σχεδόν βέβαιοι πως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι εναντίον του κοινού νομίσματος, παρά το ότι δεν καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις – όπου έως και το 70% περίπου τάσσεται υπέρ του ευρώ. Πρόκειται άλλωστε για μία εύλογη αντίθεση, αφού για έβδομο συνεχή χρόνο η Ελλάδα είναι βυθισμένη στην κρίση – χωρίς καμία δυνατότητα αντιμετώπισης της εντός της νομισματικής ένωσης, εάν η Γερμανία και η ΕΚΤ συνεχίσουν να επιμένουν στην ίδια πολιτική (άρθρο). 


Σε συνθήκες «εργασιακής γαλέρας» 1.500.000 εργαζόμενοι!

Θυμάστε από ταινίες κάποιους που τραβούν κουπί σε γαλέρα κι ένας χτυπά το τύμπανο για δίνει το ρυθμό; Ακριβώς αυτό πέτυχε το μνημόνιο με τους εργοδότες να κάνουν «πάρτι» στην πλάτη εκατομμυρίων σύγχρονων εργαζομένων «σκλάβων».

Σύμφωνα με το «Έθνος», οι απλήρωτοι από 1-5 μήνες εργαζόμενοι προσεγγίζουν το ένα εκατομμύριο, ενώ σχεδόν μισό εκατομμύριο είναι οι υπο-απασχολούμενοι, μέχρι 4 ώρες επισήμως την ημέρα με τις μισές αποδοχές.
 

Με έναν νόμο και ένα άρθρο …θα χαθούν χιλιάδες σπίτια!

Οι θεσμοί απαιτούν την πλήρη απελευθέρωση της πώλησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων στα κοράκια των funds, ζητούν την ακύρωση του «νόμου Κατσέλη» ενώ με το ΔΝΤ συντάχθηκαν τόσο η ΕΚΤ όσο και οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ESM. Εάν δεν υπάρξει συμφωνία, δεν κλείνει η αξιολόγηση.

Μεγάλες αντιδράσεις … Ξεσηκωμός στα Γιάννενα λόγω των προσφύγων – Έσπασαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Κάτοικοι εμποδίζουν την έλευση 200 προσφύγων στα Δολιανά Καλπακίου – Έσπασαν τα τζάμια στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατσικά – Προπηλάκισαν τον περιφερειάρχη

Γενικός ξεσηκωμός στην περιοχή της Ηπείρου έχει προκαλέσει η αθρόα μεταφορά μεγάλου αριθμού προσφύγων σε διάφορα κέντρα φιλοξενίας, παρ’ ότι θεωρούνται ήδη υπεράριθμοι.