MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έγγραφο της ΜΙΤ που υπέκλεψε η FSB δείχνει ως "εγκέφαλο" των τρομοκρατικών επιθέσεων την Τουρκία

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

του Βασίλη Καπούλα

To pronews.gr φέρνει στην δημοσιότητα έγγραφο της ΜΙΤ που υπέκλεψε η FSB και αναφέρει λεπτομερώς την στρατολόγηση τρομοκρατών από την Τουρκία με δεξαμενές τους "πρόσφυγες" και την προώθηση τους σε διάφορες χώρες μεταξύ των οποίων και την Ρωσία όπου εντοπίστηκαν 42 πυρήνες με σκοπό τρομοκρατικές επιθέσεις.

Εκτός ελέγχου η Ειδομένη – Πρόσφυγες με λοστάρια κατέλαβαν τον καταυλισμό

Εκτός ελέγχου η κατάσταση από το απόγευμα της Τρίτης στην Ειδομένη. Οι πρόσφυγες έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τον προσωρινό καταυλισμό και οπλισμένοι με λοστάρια κάνουν ό,τι θέλουν σε ελληνικό έδαφος.

Αυτά μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ στην Ειδομένη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, η οποία εξήγησε αναλυτικά την εξής κατάσταση.

Στην Ειδομένη βρίσκονται περίπου 15.000 πρόσφυγες. Κάποιοι από αυτούς έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τον καταυλισμό, οπλισμένοι με λοστάρια, και δήλωσαν ότι δεν δέχονται πλέον φαγητό, απαιτώντας να φύγουν από την Ελλάδα.

Bundesbank: Μια μικρή ελίτ κατέχει τον περισσότερο πλούτο στη Γερμανία.

Το πιο πλούσιο 10% των Γερμανών κατέχει σχεδόν το 60% του πλούτου, σύμφωνα με έρευνα της κεντρικής τράπεζας που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και καταδεικνύει το μεγάλο χάσμα ανάμεσα στους πιο πλούσιους και στους πιο φτωχούς της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης. 

Αν και η Γερμανία είναι γνωστή για τη μεταπολεμική κοινωνική οικονομία της αγοράς, η οποία δημιούργησε ένα γενναιόδωρο σύστημα κοινωνικού κράτους παράλληλα με πολιτικές φιλικές προς τη βιομηχανία, η Bundesbank ανακάλυψε πως ο μισός πληθυσμός έχει στην κατοχή του λίγο ή καθόλου πλούτο.