MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

ΣΟΚ-Ζητά τα πάντα η Τουρκία: “Επίθεση” στην κυπριακή ΑΟΖ και στο Καστελόριζο !

ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ;

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ 

Τριπλή επίθεση της Άγκυρας με στόχο την κυπριακή ΑΟΖ , διαγράφει δικαιώματα της Κύπρου και του Καστελόριζου και διεκδικεί σχεδόν όλη την υφαλοκρηπίδα της Αν. Μεσογείου, εκτοξεύοντας απειλές κατά πάντων! 

Με τριπλή «επίθεση» η Άγκυρα σε αγαστή συνεργασία με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί επιχειρούν να επιβάλλουν εκβιαστικά ακόμη και με την απειλή των τουρκικών πολεμικών πλοίων, τη διακοπή κάθε έρευνας στην Κυπριακή ΑΟΖ, παρέμβαση που έχει ξεχωριστή σημασία καθώς εκδηλώνεται την στιγμή που οι συνομιλίες για το κυπριακό είναι σε κρίσιμο σημείο και η Κυπριακή Δημοκρατία μετά από μεγάλες καθυστερήσεις ανήγγειλε τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τον Γ’ Γύρο Αδειοδοτήσεων ερευνών στα Οικόπεδα 6, 8 και 10 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Η τραγωδία της Κύπρου

H εγχείρηση πέτυχε μεν, αλλά ο ασθενής βρίσκεται σε κώμα, χωρίς να γνωρίζει κανείς εάν καταφέρει να επανέλθει στη ζωή – ενώ συμπεραίνεται πως οι πολίτες θυσιάστηκαν για το δημόσιο, αναλαμβάνοντας ένα μεγάλο μέρος των χρεών του

Σχεδόν όλα τα γερμανικά έντυπα από τις αρχές Μαρτίου, κάποια ελληνικά και ορισμένα κυπριακά, γράφουν θριαμβευτικά πως η Κύπρος κατάφερε να εφαρμόσει με επιτυχία τα μέτρα που της επέβαλλε η Τρόικα – με αποτέλεσμα να είναι η τελευταία χώρα που δεν έχει ανάγκη πλέον το ευρωπαϊκό πρόγραμμα στήριξης, με μοναδική θλιβερή εξαίρεση την Ελλάδα. 

Με τους χειρότερους οιωνούς η επιχειρηματικότητα - «Έκρηξη» 78,08% των λουκέτων

Σε δεύτερο κύκλο επιδείνωσης η αγορά - Για πρώτη φορά στα χρόνια της κρίσης οι διαγραφές είναι περισσότερες κατά 4.000 

Μπορεί η κυβέρνηση να επιμένει στη ρητορική της... ανάπτυξης η εικόνα της αγοράς όμως άλλα δείχνει! 

Οι καθ' ύλην αρμόδιοι φορείς δεν έχουν πάψει «ούτε ένα λεπτό» να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ωστόσο όπως αποτυπώνεται στην πραγματικότητα σε... ώτα μη ακουόντων. 

Το πείραμα του "Milgram"

Tο πείραμα του Μίλγκραμ είναι ένα από τα πιο γνωστά αντιδεοντολογικά πειράματα της ψυχολογίας, ουσιαστικά μια «φάρσα» που ξεγύμνωσε την ανθρώπινη ψυχή.

Το 1961, ο είκοσι εφτάχρονος Στάνλει Μίλγκραμ, επίκουρος καθηγητής ψυχολογίας στο Γέιλ, αποφάσισε να μελετήσει την υπακοή στην εξουσία.

Είχαν περάσει λίγα μόνο χρόνια από τα φρικτά εγκλήματα των Ναζί και γινόταν μια προσπάθεια κατανόησης της συμπεριφοράς των απλών στρατιωτών και αξιωματικών των SS, οι οποίοι είχαν εξολοθρεύσει εκατομμύρια αμάχων. Η ευρέως αποδεκτή εξήγηση –πριν το πείραμα του Μίλγκραμ- ήταν η αυταρχική τευτονική διαπαιδαγώγηση και η καταπιεσμένη –κυρίως σεξουαλικά- παιδική ηλικία των Γερμανών.