MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

PUBLIC ISSUE: ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ ΤΟ 61% ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΟ 45% ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Ενισχύονται, αν δεν καλπάζουν, τα αντι-ευρώ και αντι-ΕΕ αισθήματα του ελληνικού λαού, αν θεωρήσουμε ότι τα στοιχεία της δημοσκόπησης της Public Issue αποτυπώνουν σχετικά αξιόπιστα τις διαθέσεις του ελληνικού λαού. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι αρνητική γνώμη για την ΕΕ έχει το 61% των ερωτηθέντων, ενώ η αντίστοιχη γνώμη για το ευρώ ανέρχεται στο 45%, ύψη ρεκόρ για τη χώρα. 

Στην ερώτηση αν θα ήταν μάλλον καλύτερα τα πράγματα στη χώρα με τη δραχμή θετικά απαντά το 26%, τα ίδια 11%, χωρίς γνώμη το 6%, ενώ μάλλον χειρότερα το 58%. 

Εντύπωση προκαλεί ότι η αρνητική γνώμη για την ΕΕ είναι πολύ πιο πάνω από την αρνητική γνώμη για το ευρώ, πράγμα που επιδέχεται πολλές ερμηνείες. 

H Κύπρος εκδίδει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Λεωνίδα Μπόμπολα

"ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΠΤΟ" ΔΗΛΩΣΕ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Την άμεση έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης εναντίον του προέδρου της εταιρείας Helector, Λεωνίδα Μπόμπολα, διέταξε ο γενικός εισαγγελέας της Κύπρου, Κώστας Κληρίδης, εξερχόμενος του Ανωτάτου Κυπριακού Δικαστηρίου.

Ο Κ.Κληρίδης αναφερόμενος στην φημολογία ότι ο Λ.Μπόμπολας θέτει όρους προκειμένου να έρθει και να παραδοθεί στην Κύπρο την διέψευσε κατηγορηματικά λέγοντας:

Η Μακεδονία, το Αιγαίο, η Κύπρος και η εθνική μας κυριαρχία

Το έγκλημα της 13ης Ιουλίου του 2015 ίσως κοστίσει πανάκριβα στις επόμενες γενιές των Ελλήνων – αφού κινδυνεύουν να ζουν σε ένα κράτος που μόνο ως κράτος δεν θα μπορεί να χαρακτηριστεί.

Όλες οι πληροφορίες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι, η πλήρης απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας σε γεωπολιτικό και οικονομικό επίπεδο ολοκληρώνεται – με την κυβέρνηση να αναγνωρίζει το όνομα των Σκοπίων ως Μακεδονία και το Κόσσοβο ως ανεξάρτητο κράτος, καθώς επίσης να αποδέχεται τη συνεχή παρουσία της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με την αιτιολογία των μεταναστευτικών ροών.