MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ… ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ… ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ…

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος του Λ.Σ στη διαχείριση της ανθρωπιστικής κρίσης και η κρισιμότητα της κατάστασης αποτυπώνεται στο άκρως ενημερωτικό κείμενο της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος. 

Οι άνθρωποι πρωταγωνιστές της κρίσης μαζί με τα πληρώματα του Στόλου είναι οι μόνοι που έχουν ολοκληρωμένη άποψη για το τι συμβαίνει στο Αιγαίο. Το κείμενο συνοδεύεται και από διαφωτιστικούς πίνακες. 

Η Ουκρανία των Βαλκανίων

Είναι θλιβερό να υφίσταται αδιαμαρτύρητα μία πλούσια χώρα τόσες προσβολές και εξευτελισμούς, ενώ παράλληλα λεηλατείται και εξαθλιώνεται – επειδή η κυβέρνηση της δολοφόνησε εν ψυχρώ την ύστατη ελπίδα των Πολιτών της

«Εάν είχατε επισκεφθεί τη Λιβερία, το βιοτικό επίπεδο της οποίας είναι πολύ χαμηλότερο από το δικό σας, τότε θα είσαστε ευγνώμονες για την κατάσταση σας» (C.Rice).

Αμερικανοί και Ρώσσοι ανατρέπουν τον Ερντογάν;

του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη

Πραξικόπημα προβλέπει στην Άγκυρα το ισχυρότερο Νεοσυντηρητικό Think-Tank 

Ανεπιθύμητος «μουσαφίρης» ο Ερντογάν για τις ΗΠΑ

Μετά το χαστούκι στην Άγκυρα από τον Λευκό Οίκο, ο οποίος χαρακτήρισε «ανεπιθύμητο μουσαφίρη» τον Ερντογάν, δια στόματος του εκπροσώπου του Στέητ Ντηπάρτμεντ, έρχονται και τα χειρότερα. 

Προηγήθηκαν, βέβαια, η σύλληψη του «φιλάνθρωπου» συνεργάτη του, Ριζά Σαρράφ, για «εξαπάτηση των ΗΠΑ», που η καταδίκη του σε …75 χρόνια κάθειρξη είναι το πιο πιθανό ενδεχόμενο.

Το αβέβαιο μέλλον της ΕΕ -Οι 5 μεγάλοι κίνδυνοι που μπορεί να οδηγήσουν στη διάλυσή της

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ένα μεγάλο όνειρο, αλλά όπως συμβαίνει συνήθως με τα περισσότερα όνειρα, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Οπως γράφει και το Business Insider, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, φαίνεται πως δεν είναι δυνατόν να διατηρηθεί η οικονομική ένωση και η ενιαία νομισματική πολιτική ανάμεσα στα κράτη-μέλη, αφού το καθένα από αυτά καθορίζει τη δική του δημοσιονομική πολιτική.

Η κρίση χρέους της Ευρώπης ήταν το πρώτο σημάδι ότι κάτι πήγαινε εντελώς λάθος. Η Γερμανία τα προηγούμενα χρόνια προχωρούσε στον δανεισμό των φτωχότερων χωρών της Ευρωζώνης, προκειμένου εκείνες να μπορούν να αγοράζουν γερμανικής προέλευσης προϊόντα.

«Πολιτικά ορθόν» vs Εθνική ανεξαρτησία και Πατριωτισμός, σημειώσατε 1…

(αρέσει δεν αρέσει, μόνον η «επιλογή του θεραπευτικού υψηλού πυρετού» απέμεινε…)

γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Στον πόλεμο των λέξεων, το παιγνίδι χάθηκε λόγω υπεροπλίας του «πολιτικά ορθού»…

Πολιτικά ορθό είναι πχ να προέχει η εξυπηρέτηση πάση θυσία των ξένων δανειστών.

Έστω και αν τα δάνειά τους είναι «επαχθή», έστω κι αν έχουν ξεχρεωθεί κάμποσες φορές αλλά οι τόκοι είχαν πάντα την δική τους ιστορία, έστω κι αν το αντίτιμο είναι να πεθάνει ο δικός σου πληθυσμός στην πείνα…