MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Του Πέτρου Χασάπη

Από μέρες διαφημιζόταν ότι θα γίνει συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή και φυσικά οι αμύητοι στο ελληνικό πολιτικό σύστημα περίμεναν να γίνει σεισμός. 

Τι έγινε τελικά; Μια συνηθισμένη συζήτηση «σούπα», κυρίως για να αποσπαστεί η προσοχή του λαού από τα θανατηφόρα κυριολεκτικά οικονομικά μέτρα που έρχονται, με την συναίνεση ολόκληρου του πολιτικού συστήματος.

Ο μηδενισμός του χρέους

Οι κίνδυνοι κοινωνικών αναταραχών, η πιστωτική παγίδα, οι μέθοδοι αποφυγής της, ο «δύσδρομος» που βαδίζει η Ελλάδα, οι δυνατότητες αντιμετώπισης της υπερχρέωσης, ο περιορισμός και η εξόφληση του δημοσίου μας χρέους

Αρχείο – συλλογή διαχρονικών και εκπαιδευτικών αναλύσεων

“Αν και το κράτος μας έχει εισπράξει ενδιάμεσα (μετά την «εισβολή» του ΔΝΤ) περί τα 30 δις $ από ιδιωτικοποιήσεις, έχουμε σήμερα το υψηλότερο δημόσιο χρέος από την ίδρυση της Δημοκρατίας……Είμαστε εναντίον του «αχαλίνωτου» καπιταλισμού. Ποιος κερδίζει από τη σημερινή ανάπτυξη της χώρας μας; Οι εισοδηματικές ανισορροπίες στην Τουρκία είναι πλέον τεράστιες. Ταυτόχρονα, παρά την ανάπτυξη του ΑΕΠ μας, η απασχόληση παραμένει υποτονική. Αυτό το φαινόμενο μου ήταν καινούργιο μέχρι σήμερα: η οικονομία αναπτύσσεται, παράλληλα με την αύξηση της ανεργίας” (K.Kilicdaroglu, πρόεδρος του κόμματος της αντιπολίτευσης CHP).

Η παγίδα της αξιολόγησης

Πιθανολογείται πως θα συνδυαστεί με νέους συμβιβασμούς, ενδεχομένως και εθνικής φύσεως – κάτι που ήδη φαίνεται στο θέμα των Σκοπίων, όπου τα «λάθη» της κυβέρνησης, με τη χρήση του ονόματος Μακεδονία, αυξάνονται (ηχητικό)

Είμαστε σχεδόν σίγουροι πως η αξιολόγηση θα κλείσει θετικά για την Ελλάδα, ενώ μάλλον θα δοθεί στη σημερινή κυβέρνηση η υπόσχεση αναδιάρθρωσης του χρέους, η οποία προοριζόταν για την επόμενη – κυρίως λόγω των εξελίξεων στο θέμα του προσφυγικού. 

Παρατεταμένη φτωχοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας

Μια από τις πιο λεπτομερείς και αναλυτικές περιγραφές του κοινωνικού δράματος που βιώνουν εκατομμύρια συμπολίτες μας αποτελεί η ετήσια έκθεση για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση που εξέδωσε το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ).

Ο δείκτης της απόλυτης φτώχειας -προκύπτει αν διατηρήσουμε διαχρονικά αμετάβλητο το όριο της φτώχειας βάσει της αγοραστικής δύναμης των εισοδημάτων του 2008- αυξήθηκε κατά 30 ποσοστιαίες μονάδες, με αποτέλεσμα να έχει υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των φτωχών νοικοκυριών. Ειδικότερα, το 48% των νοικοκυριών διαβιεί κάτω από το όριο της φτώχειας ενώ το 20,9% αδυνατεί να καλύψει βασικές τους ανάγκες.

Έτσι λειτουργεί το σύστημα της πολυεθνικής και ντόπιας διαπλοκής...

Μέσα στην κρίση και με απλήρωτους χιλιάδες λογαριασμούς η Ύδρευση της Θεσσαλονίκης, την οποία θέλανε να χαρίσουν σε Ισραηλινή εταιρία κατέγραψε κέρδη 127.000.000 ευρώ!

Δεν θέλει και πολύ μυαλό ότι στην περίπτωση της ΕΥΑΘ η κυβέρνηση Σαμαρά αυτό που προσπάθησε να πουλήσει είναι σίγουρα κέρδη, γιατί ότι και να γίνει στα χρόνια που έρχονται ο κόσμος δεν θα κόψει το νερό.

Δείτε τι γίνεται στη Γαλλία... Δείτε τι έρχεται.

Δείτε τι γίνεται στη Γαλλία και τι θα ζούμε σε λίγο καιρό.

Η Γαλλία αποικίζεται όπως και όλη η Ευρώπη από μουσουλμάνους κάτω από την καθοδήγηση και την προστασία των ζόμπι κυβερνήσεων, που έφεραν οι ζόμπι λαοί. 

Καιρός τα ζόμπι να ξυπνήσουν