MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Η ομάδα των τριάντα (β)

Η ΕΚΤ θα μπορούσε να επιλύσει πολύ εύκολα τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, καθώς επίσης των υπολοίπων χωρών – δεν πρόκειται όμως να το κάνει, αφού ο στόχος της είναι η μετατροπή της Ευρωζώνης σε μία νεοφιλελεύθερη περιοχή

Αρχείο – συλλογή διαχρονικών και εκπαιδευτικών αναλύσεων

Όπως έγραψα στο πρώτο μέρος του άρθρου (σύνδεσμος), η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα οφείλει να αντιμετωπίζεται, εάν θέλει κανείς να είναι ρεαλιστής, ως το λόμπι των ιδιωτικών τραπεζών – ενώ διακρίνεται από μία πολιτική και οικονομική «ατζέντα». Σύμφωνα με αυτήν, ενεργεί προς όφελος του ιδιωτικού τραπεζικού και λοιπού κλάδου, με τα εξής αντικείμενα: 

Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει πόλεμο

Η διαφαινόμενη συνεργασία των Η.Π.Α. με τη Ρωσία στη Μέση Ανατολή, δεν εμποδίζει την υπερδύναμη να την περικυκλώνει, καθώς επίσης να την προκαλεί στην Ευρώπη – σφίγγοντας τον κλοιό και απειλώντας την με πυρηνική επίθεση

Αρκετοί είχαν εκπλαγεί, όταν πριν από μερικές εβδομάδες ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε την απόσυρση των στρατευμάτων του από τη Μέση Ανατολή, χωρίς καμία προειδοποίηση – έχοντας όμως δηλώσει πως αυτό θα αφορούσε μόνο ένα μέρος του στρατού, ενώ θα συνέχιζε να πολεμάει την τρομοκρατία στην περιοχή. Υπενθυμίζουμε εδώ πως οι Ρώσοι είχαν εγκαταστήσει διηπειρωτικούς πυραύλους μετά την κατάρριψη του αεροπλάνου τους από την Τουρκία, οι οποίοι βρίσκονται ακόμη στη Συρία. 

Εκπρόσωπος του ΔΝΤ στον Σκάι;

«Κανένα γεγονός δεν υπάρχει», απεφάνθη ο αναλυτής Μπάμπης, ενώ κατέληξε ισχυριζόμενος ότι ένας λογικός πρωθυπουργός θα ευθυγραμμιζόταν με την κατεύθυνση του ΔΝΤ, λόγω της τοποθέτησής του για χαμηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα.

Ως προϊόν υποκλοπής που δεν έχει καμία αξία χαρακτήρισε τη συνομιλία Τόμσεν – Βελκουλέσκου, που αποκάλυψαν τα Wikileaks, ο ΣΚΑΪ Μπάμπης Παπαδημητρίου.