MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Τι πλήρωσαν (μέχρι τώρα) μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες στην εποχή των μνημονίων;

Του Δάνη Παπαβασιλείου

«Αν ήθελα να βάλω έναν τίτλο στη φορολογική ιστορία της χώρας, θα ήταν: τέλειωσαν τα άσχημα- έρχονται τα χειρότερα»! Αυτή η εύστοχη δήλωση έγινε πριν από δέκα περίπου μέρες (18 Μαρτίου) από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, στη Βουλή. Όπως ήταν φυσικό αυτή η διαπίστωση έστρεψε τα φώτα των μέσων ενημέρωσης στο πρόσωπο του υφυπουργού, όχι γιατί είπε ψέματα, αλλά γιατί προσδιόρισε και το τι μας περιμένει…

JP Morgan: Ξεφορτωθείτε την Δημοκρατία!

Καθώς τα κόμματα καταθέτουν τις προτάσεις τους για τη συντα­γ­ματική αναθεώρηση, καλό είναι να θυμόμαστε ποιοι ζήτησαν πρώτοι τις ριζικότερες αλλαγές: η Ε.Ε. και η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, JPMorgan!

Η Έκθεση της JPMorgan, που δημοσιεύθηκε στα τέλη Μαΐου του 2013, περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το πολιτικό μέλλον που επιφυλάσσουν για τον Ευρωπαϊκό Νότο τα διεθνή χρηματοτραπεζικά συμφέροντα. Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, της μεγαλύτερης σε περιουσιακά στοιχεία τράπεζας των ΗΠΑ, προβλέπει εκτεταμένη περίοδο δημοσιονομικής λιτότητας για τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας και στέλνει σαφή εντολή στους εγχώριους επιτελείς: Ξεφορτωθείτε την Δημοκρατία!

Panama papers: Η μεγαλύτερη διαρροή στοιχείων για offshore στην ιστορία

Στο φως έρχονται χιλιάδες αρχεία που αποκαλύπτουν το μέγεθος της παγκόσμιας διαφθοράς και των οικονομικών εγκλημάτων που διαπράττονται μέσω των φορολογικών παραδείσων – οffshore. Η μαζική διαρροή εκθέτει τουλάχιστον 12 νυν και πρώην ηγέτες κρατών του κόσμου, 140 πολιτικούς και υψηλόβαθμους αξιωματούχους χωρών, αλλά και πλήθος επιχειρηματιών, διασημοτήτων ακόμη και ιδρυμάτων και εταιρειών.

Στον προθάλαμο της Εισαγγελίας 50 στελέχη εισπρακτικών.

Σε επιχείρηση «σκούπα» προχωρά η Δικαιοσύνη στο ομιχλώδες τοπίο των εισπρακτικών εταιρειών. 

Αφορμή στάθηκαν οι καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες οι μέθοδοι και οι πιέσεις που ασκούνται προκειμένου δανειολήπτες αλλά και μικροοφειλέτες του «πλαστικού» χρήματος να αναγκαστούν να πληρώσουν, και φυσικά οι συγκεκριμένες εταιρείες να λάβουν την προμήθειά τους, έχουν πάρει διαστάσεις σοβαρών ποινικών αδικημάτων.

ΚΑΠΑ RESEARCH: Το προφίλ των προσφύγων που κυκλοφορούν στην Αθήνα

Έρευνα της ΚΑΠΑ RESEARCH για την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας αποκαλύπτει ποιο είναι το προφίλ των προσφύγων που βρίσκονται στην Αττική.

Το 73,8% όσων συμμετείχαν στην έρευνα είναι άντρες και μόλις το 26,2% γυναίκες. Από αυτούς το 74% προέρχεται από τη Συρία, το 12,5% απο το Αφγανιστάν, το 11,6% από το Ιράκ, 0,9 από Ιράν και το 1,1% από άλλη χώρα.