MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Ο μονεταρισμός του χρέους

Φαίνεται καθαρά πως η Ευρωζώνη είναι ένα οικοδόμημα, κατασκευασμένο από τους τοκογλύφους – αφού η ανεξαρτησία της ΕΚΤ απαγορεύεται να απειληθεί με βάση τη συμφωνία του Μάαστριχτ, την οποία περιφρουρεί η Bundesbank

«Μία ανεξάρτητη νομισματική πολιτική από τη δημοσιονομική είναι μεν εφικτή, αλλά για εκείνο το χρονικό διάστημα που οι κρατικές δαπάνες συνιστούν μόνο ένα μικρό μέρος των συνολικών δαπανών – καθώς επίσης όταν τα δημόσια χρέη, ειδικά τα βραχυπρόθεσμα, συνιστούν μόνο ένα μικρό μέρος των συνολικών. Σήμερα δεν υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις – οπότε μία αποτελεσματική νομισματική πολιτική είναι δυνατή μόνο σε συνδυασμό με τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης και το αντίθετο» (Hayek).

Ν.Μπακογιάννη: Φταίτε που γουστάρατε τα ψέμματα..

«Δεν τρώω εγώ την καραμέλα για τα 40 χρόνια, όλοι εσείς που ψηφίζατε και βγάζατε αυτές τις κυβερνήσεις φταίτε που γουστάρατε τα ψέμματα».

Απίστευτη κυνικότητα από την κόρη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην εκπομπή Ενικός του Νίκου Χατζηνικολάου, όταν συνταξιούχος από το κοινό της εκπομπής της ζήτησε να … “απολογηθεί” για τα 40 χρόνια ευθυνών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για την χρεοκοπία της χώρας και την εξαθλίωση των πολιτών.

Μόνο κυβερνήσεις προδοτών εξέθρεψε η Μεταπολίτευση...

Σε ένα άρθρο που είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα "Τα Νέα", στις 5 Νοεμβρίου 1977 και το οποίο υπέγραφε ο Γιάννης Τσένης (ανταπόκριση από την Ρώμη) διαβάζουμε: «Κίσινγκερ, Μπρεζίνσκυ, Στράους, το αποφάσισαν στην Τριεθνή Σύσκεψη, "Πολυεθνική Δικτατορία" για να σωθεί ο καπιταλισμός!»...

Και Συνεχίζει το άρθρο:

«Θα περιοριστούν οι ελευθερίες του πολίτη στις καπιταλιστικές δημοκρατίες για να ξεπεραστεί η κρίση του καπιταλιστικού συστήματος. Σε αυτήν ακριβώς την απόφαση κατέληξε η «τριεθνής σύσκεψη» (διεθνής οργανισμός των πολυεθνικών εταιρειών ΗΠΑ, Καναδά, Ιαπωνίας και Ευρώπης) στην οποία προήδρευσε ο Σπίνιεφ Μπρεζίνσκυ, ο άνθρωπος που ανέλαβε από τον πρόεδρο Κάρτερ τον ρόλο που είχε πριν από λίγο καιρό ο Χένρυ Κίσσινγκερ στην αμερικανική εξωτερική πολιτική.