MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

WikiLeaks: "Τα «Panama papers» τα έβγαλε ο Τ.Σόρος, η USAID και η CIA για να πληγεί ο Β.Πούτιν"!

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Tα Panama Papers που έχουν προκαλέσει ήδη την παραίτηση ενός πρωθυπουργού, της Ισλανδίας, είναι δουλειά του Τ.Σόρος, των Φορντ και της αμερικανικής πασίγνωστης ΜΚΟ USaid με σκοπό να πληγεί (χωρίς στοιχεία) ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν και όλοι οι γεωπολιτικοί αντίπαλοι των ΗΠΑ όπως ανακοίνωσαν σήμερα τα WikiLeaks και επιβεβαιώνοντας το δημοσιεύματα του pronews.gr για το γεγονός ότι πίσω από τους περιβόητους δημοσιογράφους της ICIJ κρύβεται η αμερικανική επιχειρηματική Ελίτ και όλως "τυχαίως" δεν αναφέρεται ουδείς σημαντικός Αμερικανός μέσα στα έγγραφα αυτά.

Ο μύθος του Casus Belli και η αλήθεια των 12 μιλίων

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 στην Ελεύθερη Ώρα δημοσιευόταν το άρθρο μου: “Υπό τις ευλογίες Πούτιν το νέο κόμμα”; Σε αυτό το άρθρο έκανα αναφορά στον ανθελληνισμό του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ μέσω δηλώσεών του σε αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό (CNN). Αξίζει να θυμηθούμε τα όσα είχε τότε πει, πριν ακόμη αναλάβει την περιφρούρηση του Αιγαίου μας το ΝΑΤΟ, για το φόβο καθόδου στη Μεσόγειο της Ρωσίας και όχι φυσικά για τον έλεγχο των λαθρο-μεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα…

AYTOI ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ

Γράφει ο Χρήστος Αποστολίδης, Δικηγόρος

Έχει παγιωθεί σε όλους η αντίληψη ότι η Ελλάδα αποτελεί από άποψη οικονομικών δεικτών το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. Τηλεοπτικά δίκτυα και εφημερίδες σε παγκόσμιο επίπεδο ασχολούνται επισταμένα με το πιθανό Grexit στέλνοντας ανταποκριτές στην Αθήνα, ώστε να έχουν άμεση εικόνα και αντίληψη των γεγονότων.

Όμως μια προσεκτικότερη ανάλυση των επιμέρους δεδομένων αποδεικνύει ότι η συντριπτική πλειονότητα των εταίρων μας, αυτών δηλαδή που μας κατηγορούν και μας κουνάνε επιτιμητικά το δάχτυλο, αντιμετωπίζουν παρόμοια, αν όχι σημαντικότερα, προβλήματα στο να διατηρούν τα οικονομικά τους στοιχεία εντός των αυστηρών ορίων που καθορίζουν οι Διεθνείς Συνθήκες.

Οι Ευρωπάιοι φοβούνται ότι με το Grexit η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ευημερία

Υπάρχει ένας μυστικός φόβος που διακατέχει τους δυνατούς της Ευρώπης. Έχει αφεντικά της πολιτικής που ξαγρυπνούν στις Βρυξέλες. Έχει τραπεζίτες στο Βερολίνο που στριφογυρίζουν εμπύρετοι στα μεταξωτά τους σεντόνια. Έχει ευρωκράτες που παραμιλάνε μέσα στο κόκκινο κρασί τους.

Ποιος είναι ο φόβος ; Δεν είναι το ότι εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ οι Έλληνες θα υποφέρουν μία τρομερή οικονομική κατάρρευση. Ο φόβος είναι ότι, εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ, η χώρα θα επιστρέψει στην ευημερία και τότε και άλλες χώρες θα μπορούσαν να ακολουθήσουν.

Οι Παρδαλές Επαναστάσεις....

(Αναδημοσίευση άρθρου)

"Παρδαλές επαναστάσεις", όπως αυτές που γίνονται σήμερα στην Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική, συμβαδίζουν με τις πολιτικές του παγκοσμιοιποιημένου  χρηματοπιστωτικού συστήματος, που θέλει να εξοντώσει εν τη γεννέσει του την ανάπτυξη του Islamic Banking (δάνεια με χαμηλά επιτόκια)

Οι ισλαμικές τράπεζες (με το Islamic Banking) έχουν ήδη "φάει" ένα μέρος απο τα κέρδη των συμβατικών τραπεζών στη Μέση Ανατολή: Επειδή δεν χρεώνουν τόκους (σύμφωνα με τον νόμο της Σαρίας), αυξάνονται και πληθύνονται πολύ γρήγορα, και (στους δύσκολους καιρούς της σημερινης οικονομικής συγκυρίας) είναι πιο σταθερές από τις δυτικές τράπεζες. 

Έφαγαν 975 δις ευρώ…

Τρομακτικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από τη μελέτη του διδάκτορα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Παναγιώτη Ξυδώνα, ο οποίος αποκάλυψε πως μέσα σε 35 χρόνια η χώρα δανείστηκε το υπέρογκο ποσό των 975 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της μελέτης, τα 650 δις ευρώ προέρχονται από δάνεια των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που πέρασαν από την Ελλάδα, ενώ τα 300 δις από επιδοτήσεις που εισέπραξε η χώρα μας καθ’ όλη τη διάρκεια των 35 αυτών ετών.