MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Κινδυνεύει με κατάρρευση η ΕΕ δηλώνει ο πρόεδρος της ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς

(Σ.Σ.: Τώρα , τώρα σας έρχεται ... στον δρόμο είναι. Λίγο υπομονή... Μπορεί να κοροϊδέψατε κάποιους κάποια στιγμή ... αλλά δεν μπορείτε να τους κοροϊδεύετε όλους ... συνέχεια...)

«Bρισκόμαστε εδώ και αρκετό καιρό στην Ευρώπη σε κατηφορικό δρόμο. Η εμπιστοσύνη πολλών ανθρώπων στους θεσμούς συνολικά, είτε πρόκειται εθνικούς είτε για ευρωπαϊκούς, έχει χαθεί», δηλώνει σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, ο οποίος μάλιστα βλέπει κίνδυνο «κατάρρευσης» της Ε.Ε, αφού «εάν οι Βρετανοί εγκαταλείψουν την Ε.Ε., θα υπάρξει απαίτηση και για άλλα δημοψηφίσματα για αποχώρηση». 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ!! «Σε Επίπεδο Κατάθλιψης η Ελλάδα, ΧΑΟΣ, Μόνο Μία Λύση Υπάρχει…»

Καθώς προχωρούμε στην αρχή του δεύτερου τριμήνου του έτους 2016, το οποίο ξεκίνησε με… άγριο τρόπο, ο άνθρωπος που έχει γίνει Θρύλος για τις οικονομικές προβλέψεις του, Egon von Greyerz, προειδοποιεί τους πολίτες να προετοιμαστούν για μια μαζική παγκόσμια κατάρρευση. Και αναφερόμενος στην Ελλάδα, τονίζει πως υπάρχει μοναχά μια λύση….

«Πολλοί δείκτες σε όλο τον κόσμο μας δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία αρχίζει τώρα να μπαίνει σε μια σοβαρή ύφεση. Το παγκόσμιο εμπόριο μειώνεται γρήγορα και έτσι γίνεται και με τα κέρδη σε πολλές χώρες. Η βιομηχανική παραγωγή επίσης μειώνεται και στην Ιαπωνία, για παράδειγμα, έχει πέσει πιο πολύ και από το 2011. Τα προβλήματα στην Ελλάδα δεν έχουν ακόμη επιλυθεί. Οι τράπεζες είναι σε ένα χάος. Η ανεργία βρίσκεται στο 25% και το ΑΕΠ είναι κάτω από 27% από τότε που ξεκίνησε η κρίση. 

Η οικονοµική κατάσταση της Ελλάδας πριν το 1940 και οι ομοιότητες με το σήμερα...

Όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται...

Ένα ιστορικό ντοκουμέντο που ελάχιστοι το ξέρουν και ακόμη λιγότεροι το αναζητούν για τις αιτίες και τις αφορμές που το 1921 με εντολή του βασιλέως επεβλήθη επιβολή μη εξαγωγής συναλλάγματος.

Panama papers: Γιατί κρύβουν του Ελληνες στο σκάνδαλο του αιώνα;

Άσχετα από την σκοπιμότητα που επέβαλε την αποκάλυψη της υπόθεσης των «Panama Papers» και που οφείλεται εν πολλοίς στην αντιπαράθεση μερίδων του διεθνούς σιωνιστικού κεφαλαίου, οι αποκαλύψεις αυτές όμως, και ειδικά σε ότι ισχύει για την κομπραδόρικη παρασιτική αστική τάξη της χώρας μας και την εμπλοκή της σ’ αυτή την ιστορία, δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες.

Σε αυτή την κατεύθυνση παρουσιάζουμε ένα ενδιαφέρον κείμενο που υπογράφει ο Γιάννης Ντάσκας και δημοσιεύεται στο περιοδικό «Επίκαιρα». Φωτίζει μια άγνωστη πλευρά αυτής της υπόθεσης. Εξυπακούεται ότι δεν μπορεί να θεωρήσουμε δεδομένα τα όσα ισχυρίζεται ο αστός δημοσιογράφος: