MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Όταν η Ισλανδία θυμώνει

H Ισλανδία κινήθηκε στη δίνη της κρίσης και εξακολουθεί να κινείται αντίθετα από όλες τις άλλες χώρες της Ε.Ε.

Αρχικά αρνήθηκε να επωμιστεί το κόστος των τραπεζών. Τώρα αρνείται, ως γεγονός που θεωρείται φυσιολογικό να συμβαίνει στο καθεστώς του νεοφιλελευθερισμού, το σκάνδαλο.

Γιατί οι παγκόσμιοι ηγέτες έχουν αρχίσει να πανικοβάλλονται;

Του Μάνου Χατζηγιάννη

“Το έθνος να λυπάστε αν φοράει ρούχο που δεν το ύφανε.
Ψωμί αν τρώει, αλλά όχι απ’ τη σοδειά του.
Κρασί αν πίνει, αλλά όχι από το πατητήρι του”.
Χαλίλ Γκιμπράν, 1883-1931, Λιβανοαμερικανός ποιητής & φιλόσοφος

Ο ψίθυρος αρχίζει να γίνεται κραυγή… Η παγκόσμια οικονομική κρίση γιγαντώνεται και μοιάζει ολοένα και περισσότερο σαν κι αυτή του 2008. Κι όπως τότε βρισκόμαστε εκ νέου σε προεκλογική περίοδο αμερικανικών εκλογών….

Κυβέρνηση και δανειστές δίνουν τη χαριστική βολή στην ελληνική οικονομία - Αδειάζουν τα πορτοφόλια των μικρομεσαίων και κλείνουν τις επιχειρήσεις

ΜΕΤΡΑ «ΚΟΛΑΦΟΣ» ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ «ΦΩΤΙΑ» ΣΤΟΝ ΦΠΑ
Το θάνατο της ελληνικής οικονομίας που τα τελευταία χρόνια επιζεί ασθμαίνοντας θα επιφέρουν τα μέτρα που προωθούν κυβέρνηση και δανειστές. Η αγοραστική ικανότητα των Ελλήνων έχει πέσει στα τάρταρα και οι επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη με τελευταίο παράδειγμα της “Ηλεκτρονική” που δεν άντεξε στα capital controls. Η δε αύξηση του ΦΠΑ στο 24% θα επιδεινώσει την κατάσταση και ασφαλώς τα προβλήματα μαζί με τη λαίλαπα των άλλων μέτρων που προωθούνται.