MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Γιώργος Αδαλής «Σε επιτήρηση πρέπει να μπει η Γερμανία και όχι η Ελλάδα»

Στην εκπομπή Take the money & run, προσκεκλημένος της Φωτεινής Μαστρογιάννη ήταν ο οικονομολόγος και εκδότης των Aegean Times κος Γιώργος Αδαλής. Ο κος Γιώργος Αδαλής έχει προβλέψει πολλάκις την εξέλιξη της Ελληνικής οικονομίας. Η άποψή του, κατά τον ίδιο, χαρακτηρίζεται ως «αιρετική». 

Σύμφωνα με τον κο Αδαλή, στη συμφωνία GATT στο Γύρο της Ουρουγουάης, οι χώρες πήραν αποφάσεις για την αγροτική οικονομία και γενικώς για το εμπόριο. Ο Γύρος αυτός υπήρξε η αρχή του τέλους της Ελληνικής οικονομίας. Οι κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου συμφώνησαν σε αυτό που ήθελε η ΕΕ για την Ελλάδα που ήταν ένας πολύ στενός πρωτογενής τομέας με μείωση του αριθμού των αγροτών από τις 900.000 που ήταν τότε σε 350.000. Η μείωση αυτή πραγματοποιήθηκε μέσω των επιδοτήσεων κτλ. Στα πλαίσια αυτά έγιναν αναδιαρθρώσεις καλλιεργειών που ήταν αποτυχημένες όπως ήταν αυτή που έγινε με τον καπνό από την ποικιλία τσεμπέλι στην ποικιλία Virginia. 

Eurostat: Σε κατάσταση ένδειας το 22,2% του ελληνικού πληθυσμού.

Σε κατάσταση ένδειας ζούσε το 22,2% του πληθυσμού της Ελλάδας το 2015, έναντι 8,2% του πληθυσμού της ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. 

Η Eurostat έδωσε στη δημοσιότητα το ποσοστό του πληθυσμού της ΕΕ που στερείται βασικών καταναλωτικών αγαθών ή αδυνατεί να αντεπεξέλθει σε στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις. Βάσει αυτών των στοιχείων, το 2015 στην Ελλάδα ζούσαν σε κατάσταση ένδειας περίπου 2,37 εκατομμύρια άνθρωποι και συνολικά στην ΕΕ, 41 εκατομμύρια άνθρωποι.

Deutsche Bank: Το καλύτερο «πλυντήριο»!

Εκτεθειμένη η Deutsche Bank μετά τις αποκαλύψεις ότι 10 δισ δολάρια «ξεπλύθηκαν» μέσω της γερμανικής τράπεζας από το 2012 έως και το 2014! Η έρευνα ξεκίνησε στις αρχές του 2015 απο τις ρωσικές αρχές!

Όπως αναφέρει το Bloomberg, τον Ιανουάριο του 2014, υπήρξε επιστολή προς την Deutsche Bank από μια κυπριακή τράπεζα στο Λονδίνο ενώ και η Κεντρική τράπεζα της Ρωσίας ζητούσε εξηγήσεις για τις συναλλαγές χωρίς κανείς από τη γερμανική τράπεζα να έχει ασχοληθεί επίσημα με το θέμα. 

Εθνικό πρόγραμμα

Προηγείται η αποδοχή του ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει, πως η πολιτική της υποτέλειας δεν αποδίδει, ότι τα μνημόνια δεν είναι η λύση και πως πρέπει να υποστούμε σήμερα τις συνέπειες, αφού αύριο θα είναι πολύ πιο επώδυνες – ηχητικό

«Κανένας δεν μπορεί να καταλάβει γιατί αυτή η κυβέρνηση συνηθίζει πρώτα να υπογράφει μνημόνια και στη συνέχεια να διαπραγματεύεται – όταν όλοι οι υπόλοιποι στον πλανήτη κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Εκτός αυτού, γιατί συνεχίζει το «παιχνίδι της όρνιθας», τη θεωρία των παιγνίων, αφού δεν έχει απολύτως κανένα όπλο στη διάθεση της, οπότε είναι καταδικασμένη να χάσει – επειδή σπάνια εκβιάζεις απειλώντας με τη δική σου αυτοκτονία» (πηγή).

Το χρήμα είναι δημόσιο αγαθό

Είναι απαράδεκτο να μην ανήκουν στα κράτη οι κεντρικές τράπεζες, άρα το προνόμιο της έκδοσης χρημάτων – ενώ χωρίς την κεντρική είναι αδύνατον να ελέγχονται οι εμπορικές, οπότε η ποσότητα και η κυκλοφορία του χρήματος

«Υπάρχει μία σκοτεινή δύναμη τόσο οργανωμένη, τόσο λεπτή, τόσο προσεκτική, τόσο διασφαλισμένη, τόσο πλήρης και τόσο κυρίαρχη, που καλά θα κάνουν να προσέχουν όσοι και όταν μιλούν εναντίον της» (W. Wilson, πρόεδρος των Η.Π.Α.)

Η φορολογία στην Ελλάδα: Τα τελευταία 20 χρόνια οι πολίτες πλήρωσαν 810 δις ευρώ!

Από το 2002 και πλέον, όπου η χώρα μας έγινε μέλος της ευρωζώνης, οι Έλληνες φορολογούμενοι πλήρωσαν 601,47 δις ευρώ!

Από το 1975 έως και το 2004, τριάντα χρόνια περίπου, το φορολογικό σύστημα της χώρας μας έχει αλλάξει 10 φορές. Κατά μέσο όρο αλλάζει κάθε 3 χρόνια. Η μεγαλύτερη χρονική διάρκεια όπου διατηρήθηκε το ίδιο φορολογικό σύστημα ήταν την 8ετία 1994 – 2001, όπου ο κατώτατος συντελεστής ήταν στο 5% και ο ανώτατος στο 45%.