MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Γκάμπριελ: Καταρρέει η Ευρώπη; Το μέλλον μιας μεγάλης ιδέας

Στις μέρες μας γίνεται πολύς λόγος για μια δοκιμασία που μπορεί να οδηγήσει την ΕΕ σε διάσπαση. Αμφιβάλλω όμως αν είναι σκόπιμο να προοιωνιζόμαστε τέτοια σενάρια διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Αυτό που πραγματικά πρέπει να συζητήσουμε είναι ότι η Ευρώπη μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία τη δοκιμασία αυτή.

Πώς έβαλαν τη χώρα στα Μνημόνια μέσα από μια κουζίνα ξενοδοχείου

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ – ΠΩΣ ΤΟ ΔΝΤ ΕΓΙΝΕ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ «ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ» ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Ο ιστορικός του μέλλοντος, όταν θα επιχειρήσει να εξετάσει όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία έξι χρόνια, οπότε η Ελλάδα άρχισε να ζει υπό το φάσμα επαχθών και ιδιαίτερα αιματηρών μέτρων, θα βρεθεί σίγουρα μπροστά σε έναν κυκεώνα γεγονότων που προηγήθηκαν του αλήστου μνήμης διαγγέλματος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από το Καστελόριζο και οδήγησαν κατευθείαν στη «μνημονιακή αγκάλη» της Τρόικας. 

Επιμέλεια: Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Το Newsbomb.gr σας παρουσιάζει μια αληθινή ιστορία από το όχι και τόσο μακρινό ελληνικό παρελθόν, μια ιστορία με πολλή ίντριγκα και πολλούς πρωταγωνιστές, ο καθένας με το δικό του μερίδιο ευθύνης.

Πάνω από 21 τρισεκατομμύρια δολάρια κρυμμένα σε φορολογικούς παραδείσους!

Παγκόσμια έρευνα αποκαλύπτει την τεράστια μαύρη τρύπα στην παγκόσμια οικονομία!

Η τελευταία διαρροή στοιχείων για την εκτεταμένη φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, με την ονομασία Panama Papers, αποτέλεσε ένα ακόμη επεισόδιο στη μακρά σειρά αποκαλύψεων για την παγκόσμια διαφθορά των ελίτ. Είχαν προηγηθεί οι ποικιλώνυμες λίστες με τα ονόματα φοροφυγάδων, τα LuxLeaks, τα τραπεζικά σκάνδαλα χειραγώγησης επιτοκίων και τιμών συναλλάγματος, οι τεράστιες προμήθειες που συνδέονται με το εμπόριο όπλων, τα σκάνδαλα της Siemens, της Volkswagen και ο κατάλογος δεν έχει τέλος…