MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Η "Ολονυχτία" των Γάλλων μεταλαμπαδεύεται σε όλη την Ευρώπη!

Ειδησεογραφία είναι (πέρα απο την επίσκεψη του Πάπα και τους « άθλους » της κυβέρνησης) κι αυτό που συμβαίνει με την « Ολονυχτία » εδώ και 16 μέρες στις πλατείες της Γαλλίας. Σε Παρίσι, Ρεν, Λιλ, Μπορντό, Μασσαλία, Λυών, Γκρενομπλ, Ναντη κ. αλλου, όπως και σε άλλες πλατείες ευρωπαικών χωρών σε Ισπανία, Βέλγιο ή στην Γερμανία. (Φυσικά η είδηση αυτή στα Ελληνικά ΜΜΕ θάφτηκε..)

Γράφει η Μαρία Δεναξά

Πολίτες απο κάθε πολιτικό και κοινωνικό ορίζοντα, συγκεντρώνονται κάθε βράδυ και μέσα απο συζητήσεις αμφισβήτούν τις σημερινές οικονομικές πολιτικές που έχουν εξαθλιώσει τις ζωές μας, τους ηγετίσκους μας κι ότι επίσης θεωρείται « κατεστημένο ».

Ιστορική αναδρομή: Οι χώρες που «δολοφόνησε» το ΔΝΤ

Όλα ξεκίνησαν κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, όταν, ανάμεσά σε πολλά άλλα δεινά, η ανθρωπότητα γνώρισε μια περίοδο εξαιρετικά μεγάλης νομισματικής αστάθειας που περιελάμβανε υπερπληθωριστικές τάσεις με φυσικό επακόλουθο τις συχνές και μεγάλες μεταβολές στις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Έτσι, λίγο πριν την παύση των πολεμικών εχθροπραξιών ανά την υφύλιο, πραγματοποιήθηκε η Νομισματική και Χρηματοοικονομική Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών, ευρύτερα γνωστή ως η Διάσκεψη του “Bretton Woods”. 

Στη Διάσκεψη αποφασίστηκε η δημιουργία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), της Παγκόσμιας Τράπεζας, της GATT, καθώς και η υιοθέτηση του συστήματος σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών που έγινε γνωστό ως το σύστημα του “Bretton Woods”. 

Οι διεφθαρμένοι των Βρυξελλών στο πλευρό των απατεώνων!

Πρωτοφανής υποκρισία των ευρωμανδαρίνων που μας κουνάνε επί 6 χρονιά το δάχτυλο για τη διαφθορά & τη διαπλοκή, καθώς την εβδομάδα που πέρασε υπερψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο οδηγία που προστατεύει τις εταιρίες από αποκαλύψεις όπως τα Panama Papers και τα Luxleaks!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του the press project, λίγες μόλις ημέρες μετά την συγκλονιστική αποκάλυψη των Panama Papers και ενώ ακόμα βρίσκεται στα δικαστήρια η υπόθεση των LuxLeaks το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με πλειοψηφία 503 ευρωβουλευτών υπέρ και 131 κατά υπερψήφισε αυτή την εβδομάδα την προώθηση Κοινοτικής Οδηγίας σχετικά με την καταπολέμηση της οικονομικής κατασκοπείας που με διατάξεις της φέρεται να θωρακίζει τις πολυεθνικές επιχειρήσεις από τέτοιου είδους αποκαλύψεις!

Η πτώχευση ή στάση πληρωμών είναι συνήθης και αποτελεσματική διεθνής πρακτική

Του Θεόδωρου Κατσανέβα

Η χρεοκοπία, η στάση πληρωμών δεν μπορεί να δαιμονοποιείται, αφού αποτελεί συνηθισμένη διεθνή πρακτική για κράτη και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Οι δανειστές μας θα εισπράξουν μέρος των δανείων τους, μόνο αν δώσουν τη δυνατότητα στην ελληνική οικονομία να συνέλθει από το κώμα της ύφεσης στο οποίο βρίσκεται σήμερα. Η συντεταγμένη μετάβαση στη δραχμή θα μας επιτρέψει να προσφύγουμε σε διεθνείς συναλλαγές, σε διακρατικές συμφωνίες και προσφυγή στις αγορές, χωρίς τις απαγορεύσεις των Μνημονίων.