MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Πόσα έχουν πληρώσει οι Έλληνες σε φόρους στα χρόνια του ευρώ

ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΦΟΡΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ- ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ 

Η αύξηση των φόρων είναι σταθερή στη διάρκεια αυτής της δεκαπενταετίας και μάλιστα τα τελευταία πέντε χρόνια της κρίσης οι φόροι έχουν αυξηθεί ακόμη και αν τα εισοδήματα έχουν μειωθεί. 

Η φορο-μανία, οδηγεί σε συνεχείς αλλαγές του φορολογικού πλαισίου, συχνά αντισυνταγματικές, που καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό και την πραγματική οικονομία.Η οικονομική ασφυξία που δημιουργεί ο συνδυασμός της αύξησης των φόρων και της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος, δημιουργεί ένα αδιέξοδο καθώς δεν υπάρχει πια η φοροδοτική ικανότητα και όσο και αν αυξάνονται οι φόροι τα κρατικά έσοδα θα μειώνονται και θα αυξάνονται τα χρέη και η φοροδιαφυγή. 

Εμπειρογνώμονας του Ο.Η.Ε. για την Ελλάδα: Η υπερβολική λιτότητα σκότωσε το σύστημα υγείας!

Ο Juan Pablo Bohoslavsky, ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας του Ο.Η.Ε., δημοσίευσε και παρουσίασε πρόσφατα έκθεση για την σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα, προκειμένου να γίνουν αντιληπτά τα αποτελέσματα που επέφερε το χρέος στην άσκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Του Ερίκ Τουσέν 

To C.A.D.T.M. – Eπιτροπή για την Ακύρωση του Χρέους του Τρίτου κόσμου –συστήνει να λάβετε γνώση της εν λόγω έκθεσης, μέσα από τον σύνδεσμο A/HRC/31/60/Add.2 (Report of the Independent Expert on the effects of foreign debt and other related international financial obligations of States on the full enjoyment of human rights, particularly economic, social and cultural rights -Mission to Greece (έκθεση 29ης Φεβρουαρίου 2016).