MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Monti (πρώην πρωθ. Ιταλίας): Πιθανή η διάλυση της ΕΕ – Αντιμέτωπη με σοβαρές κρίσεις

(Σ.Σ : Ο Mario Monti είναι επίτιμο μέλος της Trilateral Commission , μη κυβερνητικής οργάνωσης, που έχει ιδρύσει ο David Rockefeller (πηγή) με σκοπό την προώθηση των σχεδίων της Νέας Τάξης Πραγμάτων)

Δριμεία επίθεση του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο 

Την ανησυχία του ότι η ΕΕ κινείται στο δρόμο της διάλυσής της εξέφρασε σε συνέντευξη του στο περιοδικό Politiko ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Mario Monti.

«Η ΕΕ διέρχεται μια κρίση που για πρώτη φορά οδηγεί εμένα και αρκετούς ακόμα να σκεφτούν για πρώτη φορά πως κινούμαστε προς τη διάλυσή της.

Η ΕΕ ποτέ άλλοτε δεν χτυπήθηκε από έναν τόσο μεγάλο αριθμό διαφορετικών κρίσεων αυτής της σοβαρότητας» τόνισε ο Monti, αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση, στην τρομοκρατία αλλά και στην οικονομική κρίση.

Οι αριθμοί «μιλάνε»: Οι φόροι αυξάνονται αλλά τα έσοδα … μειώνονται

Παρότι τα στοιχεία των τελευταίων ετών δείχνουν ότι η αύξηση των φόρων οδηγεί σε αποτυχία επίτευξης των στόχων του προϋπολογισμού αλλά και σε μείωση εσόδων, νέες αυξήσεις βρίσκονται προ των πυλών. 

Η επεξεργασία από τα στοιχεία των τελευταίων ετών, την οποία δημοσίευσε εφημερίδα, αποκαλύπτει τις αποκλίσεις που προκύπτουν κάθε χρόνο από τους στόχους των έμμεσων φόρων. 

Ειδικά σε ό,τι αφορά στον ΦΠΑ, αναφέρει το δημοσίευμα, προκύπτει ότι: 

Τα ερωτηματικά της δραχμής (μια απάντηση στον κ. Βιλιάρδο)

του Όθωνα Κουμαρέλλα*

Σε άρθρο του ο γνωστός οικονομολόγος κ. Βιλιάρδος, θέτει ορισμένα ερωτηματικά σε σχέση με τη μετάβαση σε νέο εθνικό νόμισμα. Επειδή εδώ και πολλά χρόνια αρθρογραφώ συστηματικά υπέρ του εθνικού νομίσματος και έχω συγγράψει σχετικό βιβλίο (Ευρώ ή Εθνικό Νόμισμα; - Χίλια ψέματα και μια αλήθεια), αισθάνομαι όχι απλά, ότι έχω το δικαίωμα να τοποθετηθώ παρεμβαίνοντας, αλλά την υποχρέωση να το κάνω, ξεκαθαρίζοντας από την πλευρά μου όλα τα θέματα, που θίγονται στο εν λόγω άρθρο του κ. Βιλιάρδου.

Κατ’ αρχήν φαντάζομαι, ότι ο κ. Βιλιάρδος θα συμφωνήσει στη φύση των θεμάτων που πραγματεύεται στο άρθρο του. Ότι, δηλαδή, τόσο το χρέος και η διαγραφή του, όσο και η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα δεν είναι ζητήματα τεχνοκρατικής υφής, αλλά καθαρά πολιτικά θέματα εθνικού μάλιστα χαρακτήρα και σημασίας, που επηρέασαν, επηρεάζουν και θα επηρεάζουν αποφασιστικά για ολόκληρες δεκαετίες τις ζωές όλων μας, τα οποία πρώτα και κύρια οφείλουν να αντιμετωπισθούν ως τέτοια.