MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Αυτό που έρχεται δεν είναι ένα ακόμη μνημόνιο, είναι κατοχικό διάταγμα κατάλυσης του Συντάγματος!

Αυτό που έρχεται δεν είναι τέταρτο μνημόνιο. Είναι ένα κατοχικό διάταγμα με βάση το οποίο, καταλύεται το Σύνταγμα, καταργείται η Βουλή, και το σύνολο των θεσμών της χώρας περνά άμεσα και απροκάλυπτα, και απευθείας στην κατοχική διοίκηση...

του Κ. Κυριακόπουλου

Διότι η ουσία αυτού που έρχεται, δε βρίσκεται στο ύψος των μέτρων που θα συμπεριλαμβάνει. Βρίσκεται στη θεσμοθέτηση ενός πρωτοφανούς δικαιώματος που εκχωρείται στην κατοχική διοίκηση με βάση το οποίο νομιμοποιείται…

Εκθεση - σοκ του Γενικού Λογιστηρίου για το φορολογικό - ασφαλιστικό.

Ένα εφιαλτικό δωδεκάμηνο κατά τη διάρκεια του οποίου θα έχει ξεδιπλωθεί σχεδόν το σύνολο των μέτρων που φέρνει το νέο πολυνομοσχέδιο αποτυπώνει η Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η οποία και συνοδεύει το τελικό κείμενο με όλες τις διατάξεις στη Βουλή. 

ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑ. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΠΕ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΨΕΜΑΤΑ

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας, με αφορμή επιστημονική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, κάνει επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Σε κείμενό του αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Στον ΣΥΡΙΖΑ είχε ακουμπήσει η ελπίδα του ελληνικού λαού, ιδίως στον πολλά υποσχόμενο και νέο αρχηγό του. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια ένα μνημονιακό κόμμα και η ηγεσία του είπε ατελείωτα ψέματα. Η εκλογική στήριξη που ακόμη έχει είναι αυτή που πάντα απολαμβάνει ο διαχειριστής της εξουσίας – ψυχρή και υπολογισμένη. Τίποτε παραπάνω».

Το κείμενο του Κώστα Λαπαβίτσα 

Από το 2008 έβαλαν λουκέτο 244.712 επιχειρήσεις και χάθηκαν 842.670 χιλιάδες θέσεις εργασίας!

Διαστάσεις εθνικής καταστροφής έχει προσλάβει ο αποδεκατισμός του ελληνικού επιχειρείν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Για να γίνει, όμως, καλύτερα αντιληπτή η έκταση του χτυπήματος που έχει δεχθεί ο ιδιωτικός τομέας της χώρας κατά τη διάρκεια της κρίσης απαιτείται μια ματιά ακόμα πιο πίσω: Από το 2008 έως σήμερα έχουν χαθεί 244.712 επιχειρήσεις. Από 858.685 που καταμετρήθηκαν το 2008, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχουν μειωθεί στις 613.973 στα τέλη του 2015. Μαζί τους χάθηκαν και 842.670 χιλιάδες θέσεις εργασίας από το 2008 έως και το 2015. Σε όρους προστιθέμενης αξίας η εξαφάνιση αυτών των εταιρειών αφαίρεσε και 30,31 δισ. ευρώ προϊόντος.

Γ.Κασιμάτης: Η προδοσία με την υπογραφή της 3ης Δανειακής σύμβασης είναι η χειρότερη!

Ομιλία του καθηγητή συνταγματικού δίκαιου στην εκδήλωση του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών 


Ξεκινώντας είναι καλό να κάνουμε κάποιες σημαντικές επισημάνσεις:

1. Τα ΜΜΕ έχουν περάσει πλέον στα χέρια των εξουσιαστών και αποτελούν το μεγάλο όπλο τους για την προώθηση των απεχθών πολιτικών τους.