MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Το μεγάλο άλμα του χρέους μέσα στην ευρωζώνη και η καταστροφή της χώρας μας

Του Θεόδωρου Κατσανέβα

Το Ιστόγραμμα που παραθέτουμε εδώ αποδεικνύει ότι, το μεγαλύτερο μέρος του χρέους της Ελληνικής οικονομίας δημιουργήθηκε στα χρόνια της ευρωζώνης και συνεχίζει να αυξάνεται. χωρίς ελπίδα αναστροφής.Από τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, που απεικονίζονται στο Ιστόγραμμα 1, καταρρίπτετα ο κορυφαίος όσο και δόλιος μύθος, ότι το σημερινό τεράστιο ελληνικό χρέος το κληρονομήσαμε από το παρελθόν και ειδικότερα από τη δεκαετία του 1980. Στην πραγματικότητα, το χρέος της χώρας μας σε αναλογία του ΑΕΠ, κατά μέσο όρο στη δεκαετία του 1980, όπως και στη δεκαετία του 1970, ήταν κάτω από το 50%. 

Η «τίμια» Γερμανία ξεπλένει 100 δις το χρόνο - Εκαναν την διαφθορά ιδεολογία!

Υπερβαίνει τα 100 δισεκ. ευρώ το ξέπλυμα χρήματος στη Γερμανία, σύμφωνα με έκθεση από το υπουργείο Οικονομικών της χώρας! Το ποσό αυτό είναι διπλάσιο από εκείνο που είχε αρχικά εκτιμηθεί!

Σύμφωνα με το businessnews, περίπου 15,000-28,000 παράνομες συμφωνίες συμβαίνουν στην αγορά ακινήτων, στην εμπορία αυτοκινήτων και στην αγορά τέχνης. 

«Ο συνολικός όγκος των χρημάτων που νομιμοποιήθηκαν στη γερμανική οικονομία και στους μη χρηματοπιστωτικούς τομείς υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 50 δισεκ. και πιθανόν θα ξεπεράσουν τα 100 δισεκ. ετησίως», αναφέρει η έκθεση.