MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Eurostat: Στο 24,4% η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιανουάριο

Στο 24,4% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2016, έναντι 24,3% το Δεκέμβριο του 2015 και από 25,7% τον Ιανουάριο του 2015, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. 

Στην ευρωζώνη, το Μάρτιο του 2016 η ανεργία διαμορφώθηκε στο 10,2% (έναντι 10,4% το Φεβρουάριο), καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2011. Στην «ΕΕ των 28» η ανεργία μειώθηκε στο 8,8% σε σχέση με 8,9% το Φεβρουάριο, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2009. 

Στασιμοχρεοκοπία, ο νέος εφιάλτης για την ελληνική οικονομία

H ΧΩΡΑ ΔΕΣΜΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ

Της Ελευθερίας Αρλαπάνου

Δέσμια των Μνημονίων, της ύφεσης και της χρεοκοπίας, αφού πρακτικά χωρίς τις δόσεις από το Μηχανισμό Στήριξης δεν μπορεί να καλύψει τις εξωτερικές της υποχρεώσεις, παραμένει η Ελλάδα, έξι χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης. Στο διάστημα αυτό, η χώρα παρέμεινε εντός της Ευρωζώνης, αφού απετράπη ο εφιάλτης ενός Grexit με τον οποίο πολλοί «φλέρταραν», αλλά ουδείς τόλμησε. 

«Πεδίο μάχης» οι δρόμοι της Γαλλίας - Συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομίας.

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν στο περιθώριο διαδηλώσεων στη Γαλλία κατά του σχεδίου νόμου για τις εργασιακές σχέσεις. Τουλάχιστον 24 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, από τους οποίους «τρεις πολύ σοβαρά», ενώ υπάρχουν τραυματίες και μεταξύ των διαδηλωτών.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας παρουσίασε τον αριθμό των τραυματιών αστυνομικών.

Ο Μπερνάρ Καζνέβ πρόσθεσε ότι έγιναν «124 συλλήψεις» σε όλη τη Γαλλία και κάλεσε τους διοργανωτές των κινητοποιήσεων να «καταδικάσουν με την ίδια αποφασιστικότητα» με εκείνον αυτή τη βία.