MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ: Μας έδωσαν από το 2010 μέχρι τώρα 226,7 δισ. ευρώ και τους έχουμε πληρώσει 270,1 δισ. ευρώ!

Μας πίνουν το αίμα οι… φίλοι και εταίροι μας, μπροστά στους οποίους ο Σάιλοκ μοιάζει μαθητούδι… Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα, όπως αναδύεται γυμνή από τους αριθμούς, τους οποίους οι ομοτράπεζοί μας έχουν θεοποιήσει, κι ας πεινάνε κι ας αυτοκτονούν άνθρωποι. 

Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τα οποία γνωρίζει πάρα πολύ καλά ο δικός τους άνθρωπος, ο Γιάννης Στουρνάρας, και επομένως κανείς δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει, είναι… τρομοκρατικά. Και οι εταίροι μας αποδεικνύονται χειρότεροι τρομοκράτες από τον Ξηρό και τον Μαζιώτη. 

Το μαύρο δολάριο

Οι Η.Π.Α. έχουν αναδειχθεί σε έναν νέο φορολογικό παράδεισο και κέντρο προστασίας του τραπεζικού απορρήτου. Ακούτε αυτόν τον ήχο που συνεχώς αυξάνεται; Πρόκειται για το θόρυβο των χρημάτων που εισρέουν πια μαζικά στις Η.Π.Α.

«Ποτέ μέχρι σήμερα μία παγκόσμια ηγετική δύναμη, η οποία ελέγχει νομοτελειακά το εκάστοτε παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, δεν εγκατέλειψε εκούσια την κυριαρχική της θέση στον πλανήτη – όπως στο παράδειγμα της Μ. Βρετανίας, η οποία μόνο μετά από δύο παγκοσμίους πολέμους επέτρεψε στο δολάριο να αντικαταστήσει τη στερλίνα.

Φυσικά βέβαια, αφού όποιος ελέγχει το χρήμα, έχει τη δυνατότητα να ελέγχει ολόκληρο τον πλανήτη – κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά τόσο οι Η.Π.Α., όσο και το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα (ανάλυση). Με δεδομένο δε το ότι, το δημόσιο χρέος της υπερδύναμης πλησιάζει πλέον τα 19 τρις $, ενώ μαζί με το ιδιωτικό υπερβαίνει τα 50 τρις $, δεν έχει καμία πρόθεση να χάσει το συγκεκριμένο προνόμιο – οπότε θα κάνει ότι μπορεί για να το διατηρήσει».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας το δεύτερο εξάμηνο ενώ το ΔΝΤ απαιτεί την καταστροφή μας

Η οικονομία στην Ελλάδα κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους δείχνει μια σημαντική αύξηση λόγω των συνεχιζόμενων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και την αποκατάσταση της ιδιωτικής κατανάλωσης, σύμφωνα με την εαρινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ

Η ανάπτυξη θα συνεχιστεί στις αρχές του επόμενου έτους, έτσι ώστε το ΑΕΠ το 2017 θα ανέλθει σε 2,7% έναντι 0,7% που αναμενόταν στις προβλέψεις του χειμώνα. 

Ευρωβουλή: Αποκάλυψη σκανδάλου με επιδοτήσεις σε νεοναζί

Σουηδικό περιοδικό αποκάλυψε ένα πρωτοφανές σκάνδαλο με επιχορηγήσεις σε νεοναζιστικά και φασιστικά κόμματα από το Ευρωκοινοβούλιο. 

Με αφορμή το δημοσίευμα Ευρωβουλετές αντέδρασαν με οργή και ζήτησαν εδώ και τώρα την διακοπή των... χρηματοδοτήσεων.

Γερμανικές τράπεζες στην υπηρεσία των φοροφυγάδων;

Γερμανικές τράπεζες βοήθησαν επενδυτές να εξοικονομήσουν ποσά ύψους εκατομμυρίων ευρώ εκμεταλλευόμενες ένα «παραθυράκι» στο φορολογικό σύστημα. Οι απώλειες για τον γερμανικό προϋπολογισμό εκτιμάται ότι ανέρχονται από το 2011 σε πέντε δις ευρώ. Τα παραπάνω προκύπτουν από πληροφορίες του... δημοσιογραφικού ερευνητικού συνδέσμου που αποτελείται από τη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της Βαυαρίας (BR), την Washington Post και το γραφείο ερευνών ProPublica της Νέας Υόρκης. 

Τα στατιστικά της μνημονιακής γενοκτονίας των Ελλήνων…

Δημήτρης Τσιμούρας 

Ζούμε σε μια Ελλάδα που η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της συνεχίζει να ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό στοιχείο που να προϊδεάζει Ανάσταση. Ίσα-ίσα, ακριβώς το αντίθετο μάλιστα συμβαίνει, παραμονές και νέων αναδρομικών αλλά και… προληπτικών εγκληματικών μέτρων κατά του ελληνικού λαού. 

Βέβαια, κανείς δε θα μπορούσε να αντικρούσει -ακόμη και οι αυτοχρισμένοι σωτήρες- ότι πρόκειται για μια πορεία εξαθλίωσης και θανάτου. Ας παρακολουθήσουμε όμως πώς αυτή η πορεία θανάτου πιστοποιείται από τα ίδια τους τα στατιστικά στοιχεία.