MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Τα ελληνικά και τα κυπριακά ονόματα στα Panama Papers: Σάλος από τις αποκάλύψεις

223 εταιρείες που σχετίζονται με την Ελλάδα, 400 ονόματα αξιωματούχων και σχετιζόμενων με τις offshore εταιρείες, 77 ενδιάμεσοι και πάνω από 313 διευθύνσεις, καταγράφονται στα περίφημα Panama Papers που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από ομάδα δημοσιογράφων του The International Consortium of Investigative Journalists. Στην ίδια λίστα περιλαμβάνονται και δεκάδες ονόματα, διευθύνσεις και εταιρείες από την Κύπρο. 

ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ;

Η πλειοψηφία του κόσμου θέλει να δει τους πολιτικούς που κατέστρεψαν το έθνος, το λαό και τη χώρα, επιτέλους να τιμωρηθούν. Δεν έχει να κάνει με λόγους εκδίκησης. Έχει να κάνει με λόγους αποκατάστασης του περί δικαίου αισθήματος και λόγους παραδειγματισμού

Όμως ο κόσμος ζει…. στον κόσμο του. Στην πραγματικότητα ζητάει

από τους πολιτικούς και την εξαρτημένη από τους πολιτικούς δικαιοσύνη να καταδικάσουν τους ίδιους τους πολιτικούς. Αλλά αυτούς τους προστατεύει όλους το Σύνταγμα.

Η Ελλάδα Πρέπει να Εγκαταλείψει την Ευρωζώνη για να Ανακτήσει την Εθνική Κυριαρχία της.

Η συνέντευξη του καθηγητή Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς, στον κ. Μιχαήλ Νευραδάκη του ιστολογίου Truthout, είναι μια πολύ έγκυρη και διαφωτιστική έξωθεν μαρτυρία, για να μείνει απρόσιτη σε όσους δεν ξέρουν αγγλικά. Είναι όμως μακροσκελές κείμενο, ευτυχώς χωρισμένο σε κεφάλαιο που αφορά την Ελλάδα και σε δεύτερο που αφορά τις αμερικανικές εκλογές.

Ιδού λοιπόν η μετάφραση (Μιχαήλ Στυλιανού) του πρώτου, που καίει περισσότερο: