MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΟ Β Ε Τ Ο !!!

H ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να ασκήσει βέτο στην Διατλαντική Εταιρική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων (ΤΤΙΡ) μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ εάν δεν εξασφαλίζει αυξημένη προστασία στους βασικούς γεωργικούς γεωγραφικούς δείκτες. Σύμφωνα με έγγραφο του ελληνικού Υπουργείου Οικονομίας, το οποίο επικαλείται το EurActiv.com που αποκαλύπτει αποκλειστικά την είδηση, η Αθήνα δεν είναι αισιόδοξη για το μέλλον του συμφώνου, και που οφείλεται στην αμερικανική άκαμπτη στάση. 

ΣΕΙΕΤΑΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ! ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ! #BoycottGermany

ΣΕΙΕΤΑΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ! ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ!

Η ιδέα ενός Πανευρωπαϊκού Μποϊκοτάζ κατά των Γερμανικών Προϊόντων που ξεκίνησε πριν δύο ημέρες από το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ (δείτε εδώ) απλώνεται από την Ελλάδα όπως περιμέναμε σε όλη πια την Ευρώπη, που αντιδρά έτσι έμπρακτα στην Κατοχή ενός Δ΄ Ράιχ!

Και η πτώση των Ράιχ (Γερμανικών Αυτοκρατοριών) ξεκινά πάντα από την Ελλάδα! Και στον Α΄ και στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τώρα στη Νέα Γερμανική Οικονομική Κατοχή, που θέλουν να εφαρμόσουν πρώτα στην «μισητή τους» από το 1940 – 41 Ελλάδα! 

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ #BoycottGermany

«Βόμβα» από τους Δικαστές: «Ο κόφτης δαπανών είναι Μνημόνιο διαρκείας»

«ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ»

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Παρέμβαση «βόμβα» από τους εκπροσώπους της Δικαιοσύνης: Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Διοικητικών Δικαστών χαρακτηρίζει «Μνημόνιο διαρκείας» τη θέσπιση του λεγόμενου μηχανισμού αυτόματης περικοπής δαπανών του Δημοσίου («κόφτης»), ενώ παράλληλα αναφέρει ότι το ασφαλιστικό πέρασε από την Βουλή με «διαδικασία απαράδεκτη»

H Ένωση Διοικητικών Δικαστών αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

Οι φόροι, η ανάπτυξη και το χρέος

Οι δανειστές γνωρίζουν ότι, για να εξασφαλίσουν την κατοχή της Ελλάδας, πρέπει να διατηρούν σφιχτά τα δεσμά του χρέους – οπότε λογικά επιλέγουν την επιμήκυνση της αποπληρωμής, αντί τη διαγραφή μέρους των δανείων
.
«Η κατοχή δεν μπορεί να είναι ανθρώπινη. Υπάρχουν επομένως δύο επιλογές: ή αποδέχεσαι την κατοχή και όλες τις μεθόδους που είναι αναγκαίες για την επιβολή της, σκύβοντας πειθήνια το κεφάλι ή, διαφορετικά, την απορρίπτεις εξ ολοκλήρου και όχι μόνο κάποια συγκεκριμένα μέρη της» (πηγή).

Επανάληψη του κραχ του 2008! 11 σημάδια πως η αμερικανική οικονομία καταρρέει

Του Μάνου Χατζηγιάννη 

Από τα μέσα Μαρτίου μέχρι τις αρχές Μαΐου του 2008, ένα δυναμικό ράλι του αμερικανικού χρηματιστηρίου έπεισε πολλούς επενδυτές ότι η αναταραχή στις αγορές περί τα τέλη του 2007 και στις αρχές του 2008 ήταν πλέον μακριά και ότι οι ευτυχισμένες μέρες ήταν μπροστά για την οικονομία των ΗΠΑ. Αλλά φυσικά όλοι γνωρίζουμε τι συνέβη...

Βαρουφάκης: Με συμφωνία Τσίπρα απείλησα τους δανειστές με Grexit.

«Έπειτα από συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα απείλησα τους Ευρωπαίους δανειστές με έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», ισχυρίζεται ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που έδωσε σε ομάδα νέων δημοσιογράφων στην ιστοσελίδα «Athens Live». Τονίζει ωστόσο ότι «δεν θα ήταν ωραίο το θέαμα» σε περίπτωση Grexit.

«Η συμφωνία με τον Τσίπρα ήταν ότι κεκλεισμένων των θυρών θα τους απειλούμε (σσ: ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ), όπως κι έκανα, γι'αυτό δεν ήμουν ο πιο αγαπημένος τους» αποκαλύπτει ο πρώην υπουργός ισχυριζόμενος ότι η συμφωνία που είχε κάνει με τον πρωθυπουργό ήταν να διαπραγματεύεται με τους δανειστές στο Eurogroup «αξιοποιώντας» την απειλή αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.