MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Ετοιμάζεται Ελληνική Παρέμβαση στο Αγγλικό Δημοψήφισμα


Ελληνικά κόμματα και άλλοι φορείς και ιδιώτες θα κάνουν ηχηρή παρέμβαση ενημέρωσης των Βρετανών ψηφοφόρων με δημοσιοποίηση σχετικά με το επικείμενο Δημοψήφισμα στη Βρετανία, αν θέλουν να μείνουν στην σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση ή να αποχωρήσουν. 

Σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες, η ενημέρωση θα λάβει τη μορφή δημόσιου κειμένου όπου μεταξύ άλλων θα αναλύει τι έγινε κατά της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα δίνει το πραγματικό πρόσωπο της ΕΕ και την αλλεργία της στα δημοψηφίσματα. Το κείμενο και η δημοσιοποίησή του αποσκοπεί να είναι κίνηση αλληλεγγύης στο βρετανικό λαό και πλήγμα στα συμφέροντα ολοκληρωτισμού της ΕΕ. 

Διάλεξη Ν. Λυγερού: "ΑΟΖ, Στρατηγική και Ελληνισμός"

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:

"ΑΟΖ, Στρατηγική και Ελληνισμός"

Αίθουσα Εμπορικού Επιμελητηρίου Καρδίτσας.

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016


Ομοσπονδία Γερμανικών Συνδικάτων (DGB): Απέτυχαν στην Ελλάδα ΕΕ και Schaeuble - Επέτειναν την κρίση

Τα χρήματα που υποσχέθηκαν στην Ελλάδα πριν από ένα χρόνο πρέπει να δοθούν τώρα 

Σε κύριο άρθρο στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων (DGB) αναφέρεται ότι η επόμενη φάση της ελληνικής κρίσης έχει αρχίσει και οι δανειστές βρίσκονται ενώπιον των ερειπίων της δικής τους πολιτικής, διότι η επιβληθείσες από τους θεσμούς περικοπές μισθών και δημόσιων δαπανών δεν συνέβαλαν ούτε κατ΄ελάχιστον στη επίλυση της ελληνικής κρίσης.

Το αντίθετο, η πολιτική αυτή οδήγησε από το 2010 στο να έχουν μικρότερη αγοραστική δύναμη οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι, στο να έχουν μικρότερο τζίρο οι επιχειρήσεις και το κράτος να εισπράττει λιγότερους φόρους.

Καζάνι που βράζει η Ευρώπη: Σχεδόν οι μισοί Ευρωπαίοι ζητούν δημοψήφισμα για την παραμονή στην ΕΕ

Έντονοι φόβοι και ανησυχία εξαπλώνεται στην Ευρώπη, καθώς το βρετανικό δημοψήφισμα που θα καθορίσει το μέλλον της χώρας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 23 Ιουνίου 2016, αναμένεται να προκαλέσει ένα ντόμινο παρόμοιων δημοψηφισμάτων σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία των Γάλλων και των Ιταλών ζητούν το θέμα να λυθεί επί της κάλπης. 

Μεγάλες ζημίες εγγράφουν τα hedge funds, προοιωνίζοντας ένα παγκόσμιο κραχ!

Όταν μια τέτοιου βεληνεκούς χρηματοπιστωτική κρίση όπως αυτή του 2008-09 δεν αναγέννησε την ελπίδα για κάτι πιο δημιουργικό, πιο ηθικό, πιο έντιμο τότε τι άλλο πρέπει να συμβεί για να αλλάξουν τα πλαίσια δραστηριοποίησης;

To πρόβλημα που υπάρχει στο σύστημα της ελεύθερης αγοράς και που αναδείχθηκε πλήρως κατά την πρόσφατη χρηματοπιστωτική κρίση είναι το σκιώδες τμήμα της.