MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Κομισιον = Απατη/Εκτεθειμένη η Κομισιόν

Μηχανορραφίες, διαστρέβλωση της πραγματικότητας και μια αξιολόγηση που «μπάζει από παντού», συνθέτουν την εικόνα της πρόσφατης έκθεσης που ετοίμασε η Κομισιόν, αναφορικά με την εκπλήρωση των 72 προαπαιτούμενων κριτηρίων από την Τουρκία, προκειμένου να καταργηθούν οι ευρωπαϊκές θεωρήσεις διαβατηρίων για Τούρκους πολίτες. Η Κομισιόν δεν δίστασε να «μαγειρέψει» τα πάντα για να δημιουργήσει την αίσθηση ότι η Άγκυρα βρίσκεται στο παρά πέντε της υλοποίησης των 72 προαπαιτουμένων του οδικού χάρτη. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Αρκετές ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις της Τουρκίας έχουν κριθεί ως «υλοποιημένες» από την Κομισιόν, γεγονός που αφήνει εκτεθειμένους όχι μόνο τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αλλά το σύνολο των Επιτρόπων. 

ΒΟΜΒΑ Μοσκοβισί: Δεν θα υπάρξει κούρεμα χρέους – λένε ψέματα στους Έλληνες

Έκθετους αφήνει την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα ο επίτροπος οικονομικών υποθέσεων της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί με τις δηλώσεις του για το ελληνικό χρέος. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό ραδιόφωνο France Info, ο ίδιος τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρχει κούρεμα στο χρέος όπως το περιμένει η ελληνική πλευρά. Μάλιστα ο επίτροπος οικονομικών ήταν απόλυτος στο ότι δεν πρέπει καθόλου να αλλάξει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων καθώς και πως είναι λάθος να λένε στους Έλληνες ότι θα γίνει κούρεμα χρέους. 

Τα κακοποιά στοιχεία στην υπηρεσία της Παγκοσμιοποίησης

H Ιστορία συχνά γράφεται από ομάδες αλητών και του υποκόσμου γνωστές ως παρακράτος. Ως παρακράτος εννοούμε ομάδα ατόμων τα οποία αναπτύσσουν, δραστηριότητες εκτός των θεσμών, παράλληλα προς το κράτος (συνήθως με την ανοχή ή και τη στήριξή του) και δρουν εναντίον του κοινωνικού συνόλου. 

Δηλαδή το Παρακράτος είναι μια ιδιότυπη κατάσταση που λειτουργεί πέραν των ορίων της νομιμότητας, με καθοδηγητικά όργανα που απαρτίζονται από κρατικούς ή μη αξιωματούχους και εκτελεστικά όργανα που αλιεύονται από τον υπόκοσμο. Στις μέρες μας αυτό το φαινόμενο βρίσκεται σε έξαρση.