MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Πράξη εθνικής υποτέλειας η εκχώρηση της Γ.Γ Δημοσίων Εσόδων στους δανειστές

Η νεομνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα προχωρά στην νομοθέτηση της πλήρους ανεξαρτητοποίησης από το Ελληνικό Δημόσιο της ΓΓΔΕ δηλαδή των δημοσίων εσόδων... 


του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΡΑΤΤΗ

Με βάση το σχέδιο νόμου που έχει δοθεί στη δημοσιότητα διαπιστώνουμε ότι στο άρθρο 1 η κυβέρνηση κατ’ εντολή των δανειστών προχωρά στη σύσταση Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής «με την επωνυμία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), με σκοπό τον προσδιορισμό, την βεβαίωση και την...είσπραξη των φορολογικών, τελωνειακών και λοιπών δημοσίων εσόδων που άπτονται του πεδίου των αρμοδιοτήτων της. 

Χάος στο Παρίσι - Συγκρούσεις αστυνομίας διαδηλωτών - Φωτιές παντού

ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΑ "ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ" ΜΕΤΡΑ

της Χριστίνας Φλάσκου 

Σφοδρά επεισόδια ξέσπασαν πριν από λίγο στο Παρίσι κατά την διάρκεια της μεγάλης διαδήλωσης κατά του νέου ασφαλιστικού. 

To Παρίσι αλλά και πολλές άλλες πόλεις της Γαλλίας "βουλιάζουν" από τις διαδηλώσεις κατά του νέου ασφαλιστικού την ώρα που ο Φρανσουά Ολάντ ρίχνει λάδι στη φωτιά και διαμηνύει πως δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω! 

Με τα όπλα και τις ασπίδες τους στα χέρια, χιλιάδες αστυνομικοί έχουν παραταχθεί σε πολλά σημεία του Παρισιού. 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ

Πληρώνουμε και θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε 550 περίπου εκατομμύρια ευρώ το μήνα μόνο για τόκους του δημοσίου χρέους. Πληρώνουμε δηλαδή ένα τραίνο χαρτονομίσματα το μήνα για τόκους και το κεφάλαιο συνεχίζει να παραμένει απείραχτο. 

Πρέπει δηλαδή να βρίσκουμε θέλοντας και μη 550 εκατομμύρια το μήνα για να τα δίνουμε στους τοκογλύφους.

Αν υποθέσουμε ότι το δημόσιο είχε ακίνητα και μπορούσε να πουλάει για τους τόκους, θα έπρεπε να πουλάει 550 ακίνητα το μήνα αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ το καθένα. Αν είναι δυνατόν!!! 

Ριζική λύση ή στάση πληρωμών

Εξελίσσεται μία μετωπική σύγκρουση της Γερμανίας με το ΔΝΤ στο θέμα της Ελλάδας, η οποία θυμίζει ξανά τη θεωρία των παιγνίων – ελπίζοντας να εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση την ευκαιρία, παραμένοντας σταθερή στις νέες θέσεις της

Η Ελλάδα οφείλει να πληρώσει περίπου 11 δις € έως το τέλος του Ιουλίου (γράφημα), ενώ είναι αναμφίβολο γεγονός το ότι, δεν είναι σε θέση να το κάνει εάν δεν λάβει τις δόσεις από το νέο πρόγραμμα – αφού κλείσει η αξιολόγηση και θεσμοθετηθούν όλα τα υφεσιακά μέτρα που απαιτεί η ευρωπαϊκή Τρόικα.